Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelen - een activiteit voor jong en oud!


Snorkelen is voor alle leeftijden – van jong tot oud. En het mooie is, je kunt het op heel veel plekken doen – in een plas bij jou om de hoek, in het Grevelingenmeer of de Oosterschelde, bij een tropisch eiland, in de Middellandse Zee, noem het maar. Overal is iets te zien. En alles wat je nodig hebt, is een snorkeluitrusting en enkele tips.

Op deze pagina geven we je informatie én inspiratie: tips voor materialen en leuke snorkelplekken, de verhalen van snorkelaars en misschien ook wel jouw snorkelverhaal of filmpje.

Veel snorkelplezier!

Snorkeltips!Kies een masker waar geen water in loopt! De enige manier om erachter te komen of een masker goed zit, is passen!

Er zijn maskers die alleen je ogen en neus afdekken, en maskers die over je hele gezicht gaan. Met een ‘halfgelaatsmasker’ heb je ook een snorkel nodig en adem je door de mond in. Snorkel je met een ‘volgelaatsmasker’, dan zit de snorkel op het masker en kun je door neus en mond ademen.

Let op dat het mondstuk van de snorkel goed in je mond past.

Ga nooit alleen snorkelen! Doe het altijd samen met iemand. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor de veiligheid.

Draag een T-shirt of een rashguard zodat je rug niet verbrandt – die steekt immers boven water uit

Dicht bij huis!

Ook in eigen land heb je volop de kans om te snorkelen. ‘Maar daar is toch niets te zien?’, horen we je denken. Echt wel! Ga maar eens met masker en snorkel in het Grevelingenmeer of de Oosterschelde liggen – het wemelt er van het kleurrijke leven! En wat te denken van al die visjes die je in een zoetwaterplas ziet. Probeer maar eens!

Deel je snorkelbeleving!

Hoe leuk is het om je snorkelavontuur te delen met ander enthousiastelingen? Heb je een filmpje of foto’s gemaakt? Heb je een verhaal?

Je snorkelfoto’s kun je zelf uploaden naar onze >Check onze snorkelreisverhalen en Fotogalerie (vergeet niet de tag Snorkelen toe te voegen). En voor je verhaal, filmpje en/of foto’s hebben we de rubriek Duikreporter, ja ook voor snorkelaars.

Nog meer snorkelen!

Mis je nog iets? Op DuikeninBeeld (what’s in a name!) vind je allerlei snorkelcontent. Klik hier voor een compleet overzicht van onze snorkelcontent (in chronologische volgorde), maar je kunt ook de zoekfunctie rechts boven aan deze pagina gebruiken of eens op de pagina Reizen en de bestemmingspagina’s kijken. Want op de meeste duikbestemmingen kun je ook heel goed snorkelen!

Nieuwsbrief