Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Freediving / Instagram link in bio / Snorkelen

SSI Explorers – Een écht onderwateravontuur

Jong geleerd, oud gedaan… het is misschien een cliché, maar wanneer je als SSI Explorer proeft aan het duiken, kan het haast niet anders dat je een hobby voor het leven hebt.

Er zijn van die momenten dat je gewoon weer kind wilt zijn… al was het alleen maar om kennis te maken met de (onder)waterwereld via SSI Explorers, het programma voor de jeugd van SSI (Scuba Schools International). Wat was er van me terechtgekomen als ik als kind op deze leuke manier was ondergedoken in een wereld waar vissen en zeemeerminnen de dienst uitmaken?

Géén duikopleiding – een wateravontuur!

Voor alle duidelijkheid, Scuba Rangers is geen duikopleiding en ook geen zwemles! Het is één groot wateravontuur voor kinderen: ze gaan de waterwereld ontdekken en worden op sleeptouw genomen door Star de Zeester, Spike de Haai en Shelly de Schildpad. Star weet als geen ander hoe je een Explorer wordt, Spike kan je alles vertellen over de materialen die je nodig hebt, en Shelly weet ontzettend veel van de oceaan – en al deze kennis zit verweven in het hele programma. Natuurlijk gaan de kinderen ook het water in onder leiding van ervaren SSI Explorers instructeurs en leren ze spelenderwijs allerlei watervaardigheden.

Ontdekkingsreis

SSI Explorers is een ontdekkingsreis. Eerst komen de deelnemers van alles te weten van de oceaan en ook hoe zij hun steentje kunnen bijdragen met kleine dingen in hun eigen omgeving en ook door hun familie en klasgenoten erbij te betrekken. Hoe trots zijn ze als ze dit onderdeel afsluiten met de classificatie Blue Oceans Explorer? Gaaf toch?
Na Blue Oceans Explorer gaan ze snorkelen, natuurlijk in beschut water of het zwembad. Wat hebben ze nodig en hoe gebruiken ze het. Aan het eind van dit traject zijn ze Snorkel Explorer, weer een mooie stap.

En dan kunnen ze kiezen… willen ze duiken (Scuba Explorer), freediven (Freediving Explorer) of zeemeerminnen (Mermaid Explorer). Alle drie kan natuurlijk ook!
Denk niet dat je dan alles hebt gehad… er zijn nog eens 22 specialisaties. Cool toch om te leren hoe je een onderwatermodel wordt en op de foto wordt gezet als duiker of als zeemeermin? Of hoe je zelf kunt fotograferen? Heb je veel met de natuur, dan kun je ook meer leren over haaien of hoe je de oceaan (of de plas bij jou in de buurt) nog beter beschermt. De mogelijkheden zijn eindeloos… en elke specialisatie wordt afgesloten met een echt Explorer erkenningsbrevet.

Kleurrijk boek vol illustraties

Anders dan bij andere opleidingen van SSI, die starten met e-learning, is er voor de Scuba Explorers een Nederlandstalig boek vol informatie, foto’s en illustraties. Een kleurrijk geheel waarin de informatie boeiend, overzichtelijk en eenvoudig wordt gepresenteerd. Het leuke is dat het boek ook een logboek omvat waarin de SSI Explorers hun avonturen kunnen bijhouden. Ook worden er stickers bijgeleverd zodat de jonge ontdekkingsreizigers elk niveau dat ze afsluiten, ‘officieel’ kunnen maken met een sticker.

Waar?

Het SSI Explorers programma wordt verzorgd door SSI Training Centers. Op de website van SSI staat een handig overzicht.
Bij de SSI Training Centers is ook het kleurrijke boek verkrijgbaar… een leuk begin van het Explorer-avontuur!

Tja, en als je de kinderschoenen al bent ontgroeid, dan heeft SSI een scala aan duikopleidingen voor recreatieve en technische duikers én een compleet traject voor wie zelf les wil gaan geven of duikers wil begeleiden. SSI biedt je een avontuur en lifestyle voor het leven!

https://www.mares.com/nl_NL/regulator-atlas-62x

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief