Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Cressi Duke

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Duke masker van Cressi.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Het Duke snorkelmasker verschilt duidelijk van andere snorkelmaskers – de snorkel zit namelijk aan de linkerzijde van het masker en niet in het midden zoals op de andere maskers. Ook lijkt de hoek van de snorkel ten opzichte van het masker iets groter dan bij andere snorkelmaskers.

De snorkelpijp is makkelijk te monteren en het masker heeft een vlakke lens. Op de verpakking staat dat dit ontwerp 30% meer zicht biedt dan andere snorkelmaskers. Als we het masker opzetten, hebben we dat idee niet. We vergelijken de maximale zichthoek van een aantal maskers en constateren dat het gezichtsveld van de Cressi Duke zelfs iets kleiner is dan bij sommige andere maskers. Vanwege de plaatsing van de snorkel aan de linkerkant zit in de linkerrand het luchtkanaal dat je zicht juist beperkt. Rechts heb je dat niet en is je gezichtsveld dus groter.
Overigens is het zichtveld zeker niet klein, alleen de ‘30% meer zicht’ ervaren wij niet.

Het demonteren van de snorkelpijp blijkt een handigheidje. Je moet duwen terwijl je de nokjes induwt. Dit staat nergens beschreven. Lastig te doen als je het niet weet.

Het masker heeft lekker stevige banden die goed verstelbaar zijn. Het silicone van het masker en het orinasaalkapje is soepel. Misschien wel iets te soepel, want juist daarom kost het meer tijd om het orinasaalkapje goed te plaatsen – je moet er bewust voor zorgen dat de ‘flapjes’ goed om je neus zitten. Eenmaal op zit het masker wel erg lekker.

In het water bevalt de Cressi Duke onze testers goed. Er zijn twee kanalen zichtbaar, een voor het defoggen van het deel bij de ogen en een kanaal voor de uitgeademde lucht. Dit werkt duidelijk goed, het masker beslaat niet. Het waterloosventiel werkt opvallend goed en snel, een sterk pluspunt van dit snorkelmasker.

Kortom, een snorkelmasker dat er anders uitziet dan het gemiddelde masker. Het heeft het snelste waterloosventiel van alle door ons geteste maskers en het zit goed. Pas het masker wel even voor de juiste maat en neem de tijd om het goed op te zetten.

GoPro-houder Nee
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Nee
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M en M/L
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief