Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wie is wie bij DuikeninBeeld?

Wie is eigenlijk wie bij DuikeninBeeld? We hebben een redactieteam én heel veel lossere en vastere medewerkers. Samen met fotografen, filmers en Duikreporters geven zij invulling aan de leukste website voor en duikers. 

Heb je een leuk idee, een opmerking of een vraag? Mail de redactie op redactie@duikeninbeeld.tv of gebruik het contactformulier. Wil je contact met een specifiek redactielid, dan kun je hem of haar ook bereiken via het e-mailadres dat bij het profiel staat.

Redactie

Linda-Ferwerda_profiel2019

Linda Ferwerda

Maker en mede-oprichter van DuikeninBeeld. Duiken loopt als een rode draad door haar leven. Ze heeft altijd binnen de duikwereld gewerkt om eind 2000 te kiezen voor een bestaan als zelfstandige. Het leuke aan werken voor DuikeninBeeld? «Het enthousiasmeren van duikers en ook niet-duikers, laten zien hoe mooi het onder water is en samenwerken met een team van vrijwilligers aan de leukste website voor en door duikers.» Een minpuntje van DuikeninBeeld? «Zelf duiken schiet er nog wel eens bij in.»

linda@duikeninbeeld.tv

Marloes-Otten__profiel2019

Marloes Otten

Al jaren is ze werkzaam als duikinstructrice en mede-eigenaar van een duikcentrum in Zeeland.  Ze fotografeert graag onder water en heeft duikgidsen voor de mooiste duikgebieden ter wereld geschreven. De duikplaatsen in Zeeland en het Caribisch Gebied hebben nog maar weinig geheimen voor haar, maar weten iedere keer te verrassen. Het leuke van meewerken aan Duikeninbeeld? «Het geweldige team van experts met hun eigen specialisatie en het enthousiasme van iedereen om kennis en ervaringen te delen. Iedere duiker is welkom, van beginner tot professional en we kunnen allemaal van elkaar leren.»

marloes@duikeninbeeld.tv

JeroenThoolen_rpofiel

Jeroen Thoolen

Jeroen werkt als projectleider en adviseur bij een softwarebedrijf. Sinds een cross-over van PADI naar SSI in 2012 is hij actief als SSI AI en specialty instructor en sinds 2023 is hij SSI Instructor. Maar hij is vooral actief als onderwatervideomaker. Sinds enkele jaren verzorgt Jeroen thematafels tijdens Duikvaker en maakt hij content over dat onderwerp voor DuikeninBeeld. Zijn video’s deelt hij ook in de bekende socialemediakanalen.

jeroen@duikeninbeeld.tv

Edwin-van-der-Sande_profiel2019

Edwin van der Sande

In het dagelijks leven is deze onderwaterfotograaf Recruitment Marketeer en in zijn vrije tijd duikgek! Zijn duikleven is in 2002 begonnen, aangestoken door de blije beelden en verhalen van duikende vrienden. Sindsdien heeft hij veel van de onderwaterwereld mogen zien. «Mijn passie en enthousiasme voor de onderwaterwereld deel ik graag met anderen, daarom werk ik mee aan de leukste website voor en door duikers.

edwin@duikeninbeeld.tv

Susan Dogterom 210121 lr

Susan Dogterom

“Enthousiast duiker sinds 1996, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik vind het heerlijk om onder water te zijn. Alles wat ik zie is mooi meegenomen. Gek van haaien! Zoek daar meestal mijn vakantiebestemming op uit. Ik begeleid ook duikers met een beperking en ben in 2022 SSI Instructor geworden.. Geweldig om de onderwaterbeleving door te geven! Voor DuikeninBeeld schreef ik al de rubriek ‘Gek op de stek’ en over mijn duikvakanties. En vanaf maart 2023 ga ik actief aan de gang in de redactie.

susan@duikeninbeeld.tv

Vaste medewerkers

Bas Poelmann

Bas Poelmann

Duikt sinds 1993 en heeft over de hele wereld op veel mooie bestemmingen mogen duiken: van de Filippijnen, Malediven en Truk Lagoon tot Noorwegen, Scapa Flow en de Shetland eilanden. De diepe wrakken verkennen met een rebreather trekt het meest en anderen opleiden om (de diepere delen van) de wondere wereld onder water te verkennen is een rode draad door Bas z’n (duikende) leven. Bas schrijft regelmatigs blogs over technisch duiken voor DuikeninBeeld.

Thijs Wingelaar marine

Thijs Wingelaar

 Werkt als militair duikerarts bij de Koninklijke Marine en doet wetenschappelijk onderzoek bij het Amsterdam UMC naar de effecten van duiken op de gezondheid. Hij schrijft graag voor Duikeninbeeld om duikmedische kennis zo toegankelijk mogelijk te maken voor elke duiker. «Mijn missie is dat alle duikers veilig boven water komen om de sterke verhalen te kunnen delen met de bovenwaterwereld!»

Rene-Weterings_profiel2019

René Weterings

Vader van Isis en Rowan, getrouwd met Cindy en woont in Geertruidenberg. Zijn passies zijn het gezin, duiken, snorkelen, fotograferen en het schrijven van verhalen over zijn belevenissen in het water. Fotografeert met een Olympus OM-D E-M1 mark III in Nauticam behuizing met twee Sea&Sea YS-D3II flitsers. Schrijft regelmatig voor DuikeninBeeld (tevens redactielid) en magazine ‘Onderwatersport’. Hij werd ‘Open Belgisch Kampioen Onderwaterfotografie’ in 2015 en ‘Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie’ in 2018, 2019, 2020, 2021 én 2022. Tot 2023 maakte René ook deel uit van de redactie.

Eddy van Vliet 200121

Eddy van Vliet

Eddy is eigenaar van Scuba Support, een bedrijf uit Hilversum dat zich bezig houdt met reparatie en onderhoud van duikapparatuur en het ontwikkelen van maatoplossingen voor politie en brandweer.
Hij is technisch duiker en grotduiker en deed onder andere mee aan expedities naar de Doggersbank (met DDNZS). Tevens bracht hij met een Europees grotduikteam Franse grotsystemen in kaart.
Door zijn schat aan kennis en ervaring is hij al jaren betrokken als materiaalspecialist bij Duikeninbeeld. Tevens wordt Eddy en zijn bedrijf vaak geconsulteerd als onafhankelijke materiaaldeskundige.

Ron Offermans

Ron Offermans

Ron Offermans komt uit Amsterdam en is professioneel fotograaf zowel boven als onder water. Hij schrijft en publiceert o.a. voor Duikeninbeeld en Onderwatersport. In 2010 was hij Nederlands kampioen onderwaterfotografie. Daarna heeft hij zich toegelegd op het opleiden en coachen van nieuw talent. Hij is ook de auteur van het Handboek digitale onderwaterfotografie, dat o.a. door de NOB wordt gebruikt voor de onderwaterfotografie opleidingen. Op dit moment is er een basisboek, een boek voor gevorderden en bijlagen voor bijna elk cameratype. Zelf geeft hij ook heel regelmatig cursussen en workshops.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rob van der Kuyl

Rob duikt sinds 1994 en heeft sinds 2013 een compleet duikend gezin. Zijn drie kinderen heeft hij zelf opgeleid tot SSI Open Water duikers en zijn vrouw Lies is 3* NOB duiker. Rob is – zijn woorden! – een beetje doorgeschoten en is PADI DM, SSI Assistant Instructor Trainer en NOB 2* Bondsinstructeur met ook nog allerlei specialty instructeurschappen. Ooit begon hij met duiken in Nederland, maar al snel werd heel de wereld zijn duikterrein. Zijn voorkeur? De Nederlandse en Balinese wateren. Sinds 2008 is Rob betrokken bij de materiaaltesten van DuikeninBeeld.

Mis je iemand? Dat kan want DuikeninBeeld is veel meer dan alleen deze mensen. Heel goed mogelijk dat dit overzicht regelmatig wordt aangevuld. En als jij ook een vaste of minder vaste rol wilt spelen bij DuikeninBeeld. Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv en vertel ons wat jij kunt toevoegen. En echt… het gaat niet alleen om het schrijven van artikelen of het maken van foto’s en films, er is zo veel meer te doen bij de leukste website, die na al die jaren nog steeds door vrijwilligers wordt gemaakt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief