Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelen / Snorkelen op reis

Snorkelen in Blue Spring

De zoetwaterbronnen van Florida staan bekend om hun heldere water. Joost en Lisa gaan op verkenning. Blue Spring is de eerste stop.

Blue Spring ligt net boven Orlando en is de eerste spring op onze route. We zijn wat later van huis vertrokken dan gepland en komen pas in de namiddag aan in Blue Spring. De zon staat al wat lager en verdwijnt gedeeltelijk achter de hoge bomen in het park. Dat maakt dat er minder licht is om te fotograferen, maar ook dat de meeste mensen al vertrekken en het rustiger wordt.

Blue Spring is een bekende en mooie plek om te zwemmen. De bron voedt een rivier die prachtig helder is. De kleuren geel, groen en bruin zijn overheersen onder en boven water. In Blue Spring leven manatees, maar het is niet toegestaan met ze te zwemmen. Vanaf het wandelpad aan de andere kant van de rivier zien we verschillende van deze reusachtige zeekoeien, maar waar wij het water in gaan, is er geen een te bekennen. We zwemmen richting de bron. Het water komt er hier met enorme hoeveelheden uit de grond. We hebben geen lood bij ons en de combinatie van net te veel drijfvermogen en de kracht van het water maakt het moeilijk om onder te komen.

— Door de kracht waarmee het water uit de bron stroomt, komen we moeilijk onder. —

Langs de rand van de rivier en op de beschutte plekken achter boomstronken en stenen zien we veel gator gars. Deze vis heb ik nog nooit eerder gezien. Prachtig om deze kaaimansnoeken (of alligatorsnoeken) in hun natuurlijke omgeving te zien en te kunnen fotograferen. De Nederlandse naam past prima bij het uiterlijk van deze prehistorische vis – precies wat je verwacht van een kruising van een kaaiman en een snoek: een soort snoek met een alligatorbek met een rij scherpe tanden. Ze kunnen tot wel drie meer groot worden, maar gelukkig voor ons zien wij alleen de kleinere exemplaren. Doe zijn al indrukwekkend genoeg.

Naast freediven, zwemmen en snorkelen kun je ook een kajak huren en een van de vele wandelroutes in het Blue Spring State Park peddelen. Een aanrader want de natuur is bijzonder indrukwekkend.

Blue Spring is de eerste spring die wij bezoeken, maar achteraf gezien zeker één van de mooiste. Ik raad iedereen die naar Florida gaat aan ook Blue Spring op het programma te zetten. En niet alleen om te snorkelen, ook voor een wandeling en een kajaktocht. Dit park heeft natuurliefhebbers ontzettend veel te bieden.

Blue Spring State Park

Ga jij naar Florida en wil je onder of boven water Blue Spring (State Park) verkennen? Klik op de knop voor de mogelijkheden.

Fotograaf Joost Boerman reist de wereld over op zoek naar de mooiste onderwaterfoto. Klik voor meer verhalen en onderwaterfoto’s van Joost.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief