Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen

Snorkelen en duiken in Belize – wat wil je niet missen?

Belize heeft het een na grootste barrièrerif ter wereld. Maar liefst bijna 300 kilometer lang! En dat belooft geweldige snorkel- en duikervaringen. Welke je niet mag missen?

Natuurlijk, de bekendste duiklocatie is de Blue Hole, maar er is meer!

Foto: Edwin van der Sande

Lighthouse Reef

Dit rif ligt het verst uit de kust, maar het ligt niet diep – prima om te duiken of snorkelen, ook voor minder ervaren duikers en snorkelaars. Op diverse punten in het rif zijn snorkel- en duiklocaties met heel veel leven.

Half Moon Caye

Dit kleine eiland is deel van een nationaal park en er is ook een beschermd vogelreservaat. Hier haal je het beste uit twee werelden – onder én boven water. Het ligt net na het grotere Turneffe Atoll. Het grote voordeel van Half Moon is dat het redelijk makkelijk bereikbaar is en veel rustiger is dan alle andere bekende eilanden van Belize.

Glover’s Reef

Glover’s Reef is een van de vier atollen op het westelijk halfrond. Niet geheel verrassend liggen drie van de vier atollen in Belize. Je hebt ze ook aan de andere kant van de wereld; de Malediven. Glover’s Reef is een nationaal reservaat en je kunt er dan ook een van de meest unieke en pure duikervaringen hebben. Glover’s Reef ligt onder Half Moon Caye. Naast duiken en snorkelen kun je hier ook kajakken op zee.

Turnette Atoll

Turnette Atoll zijn de grotere eilenden. Ze zijn niet alleen bekend bij duikers, maar ook bij dagjesmensen. Het atol ligt namelijk dicht bij Belize City. Rond de Turnette-eilanden leven bijzondere vissen. Zeker de moeite van het duiken of snorkelen waard!

Ontdek Belize

Laat je inspireren door dit Midden-Amerikaanse land aan de Caribische Zee. Klik en ontdek Belize boven en onder water.

Mother Nature’s Best Kept Secret

Meer Belize op DuikeninBeeld

Duik onder in de verhalen, duikreports, filmpjes, foto’s op DuikeninBeeld. Of plaats zelf een duikreport en deel jouw tips! Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief