Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Main slider - Snorkelen / Snorkelen / Snorkelen op reis

Snorkelen in Alexander Springs, Florida

Kristalhelder water en alligators die zelden gezien worden: dat is Alexander Springs in Florida. Joost en Lisa nemen een kijkje bij de zoetwaterbron.

We volgen een prachtige route door het Ocala National Forest. Het doel van onze reis door Florida zijn de bronnen of ‘springs’ van deze Amerikaanse staat. Na Blue Springs zijn de Alexander Springs in de buurt van Daytona Beach aan de beurt. Het water moet kristalhelder zijn en er zouden alligators zitten, al worden die zelden gezien. We gaan het ontdekken!

Deze spring ligt in een State Park en dat betekent dat er openingstijden gelden. Je kunt vanaf 8 uur ’s morgens terecht. Wij dachten vroeg te zijn, maar om 7.30 uur konden we aanschuiven in de rij. Het is dan ook een mooie plek met verschillende voorzieningen zoals een picknickgelegenheid, toiletgebouwen en een kayakverhuur. In de weekeinden en vakanties kan het druk zijn.

We rijden in Florida verschillende bronnen af en het zijn niet zomaar zoetwaterpoeltjes. Zo leren we dat de Alexander Springs een zogenoemde ‘first magnitude spring’ is. Dit houdt in dat er 64 miljoen liter water of meer per dag vrijkomt. In Florida zijn er 27 van deze ‘first magnitude springs’. Allemaal hartstikke leuk en leerzaam, maar wij willen gewoon onder water kijken.

Ergens in mijn achterhoofd spookt dat beeld van de alligator, maar die wordt toch nooit gezien. Het water is inderdaad kristalhelder en in combinatie met de lichtval zorgt dit voor schitterende spiegelingen. We zien verschillende zoetwaterschildpadden en heel veel vis. Opeens beweegt er verderop tussen de waterplanten en boomstronken iets groots …De alligator die zelden gezien wordt, maakt duidelijk dat hij er nog steeds is. Dat is even schrikken! We blijven op een veilige afstand en proberen te kiezen tussen die veilige afstand en toch een mooie foto of video – een gewetenskwestie. Gezien de grootte van het dier is de keuze niet moeilijk – toch maar die veilige afstand. Wat een fantastisch ervaring!

— In mijn achterhoofd spookt dat beeld van de alligator die nooit gezien wordt. —

Alexander Springs

Ga jij naar Florida en wil je onder of boven water Alexander Springs verkennen? Klik op de knop voor de mogelijkheden.

Fotograaf Joost Boerman reist de wereld over op zoek naar de mooiste onderwaterfoto. Klik voor meer verhalen en onderwaterfoto’s van Joost.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief