Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duitse onderzeeër uit WOII gevonden

Vlak voor de kust van de Amerikaanse staat North-Carolina zijn na 72 jaar de wrakken van een Duitse onderzeeboot en een Amerikaans vrachtschip uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

De schepen zonken tijdens de Slag om de Atlantische Oceaan, melden Amerikaanse media.

De Duitse duikboot U-576 beschoot het Amerikaanse schip, de Bluefields, in 1942 met torpedo’s, waarna het zonk. In reactie op de aanval, die geen slachtoffers maakte, werd de U-576 door een Amerikaans oorlogsvliegtuig en een ander vrachtschip onder vuur genomen. Alle opvarenden van de Duitse duikboot sneuvelden daarbij.

De wrakken zijn gevonden in de buurt van Cape Hatteras. Als het aan het ministerie van Buitenlandse Zaken van Duitsland ligt, blijft de U-576 daar, “om de doden te laten rusten in vrede”.
U-576_onderzeeer_sonar

‘Belangrijke informatie’

Volgens deskundigen geven de vondsten “belangrijke informatie over de gevechtsplek”. “Deze twee schepen bij elkaar helpen ons om hun vergeten verhalen te interpreteren en te delen”, zei Joe Hoyt van de NOAA, een Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met meteorologie en oceanografie. Volgens de NOAA weten slechts weinigen hoe dicht de oorlog zich bij de Amerikaanse kustlijn afspeelde.
De Slag om de Atlantische Oceaan ging tussen de Duitsers en de geallieerde vloot. De militaire strijd duurde tussen 1939 en 1945.

Bron: NU.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief