Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen / Duikreporter

Rianne Poessé – Non-stop adelaarsroggen en zeeschildpadden

Duikreporter Rianne is op Bonaire en duikt een dag aan de oostkust… ze wordt getrakteerd op adelaarsroggen en schildpadden.

De Oostkust van Bonaire is perfect om met de boot te duiken. Daarom ging ik eind december een dagje duiken met Bonaire East Coast divers. Zij vertrekken vanaf Sorobon met hun boot naar de duikstekken in baai bij Lac Cai. Op de oostkust is de kans op golven en stroming best aanwezig, daarom is het meest makkelijke met de boot te duiken. Wij gingen de duikstekken Funchi and Turtle City aan doen. Funchi is echt een bootduik stek daar die in het midden van de baai ligt, maar theoretisch kan je Turtle City ook vanaf de kant doen. Dat doen best wel wat duikers, maar is een behoorlijk stuk lopen in het ondiepe. Zeker de moeite waard!

Eagle Ray Funchi Bonaire-106995

Duikstek: Funchi, Bonaire

Adelaarsroggen! Ze spenderen vaak hun avond in de beschutte baai van de oostkust (net als verpleegsterhaaien trouwens) en vertrekken vaak s’ochtends vanuit de baai op zoek naar voedsel. Daarom wordt Funchi vaak s’ochtends gedoken, want grote kans dat een adelaarsrog je passeert. Of als je geluk hebt een verpleegsterhaai. Dat geluk had ik niet, maar wel ontzetten veel adelaarsroggen!

Duikstek: Turtle City, Bonaire

Turtle City is er beroemd om, de vele schildpadden die er wonen. Vooral groene zeeschildpadden, want voor hun groeit er heerlijk veel voedsel in de baai aan de Oostkust tussen Sorobon en Lac Cai. Én het is ook nog eens beschut, wat wil een zeeschildpad nog meer? Meestal kom je naast tussen de 25 en 50 zee schildpadden ook nog eens een hoop ander interessant marine leven tegen. Bijvoorbeeld een dog snapper, kreeft, queen trigger fish of hawksbill schildpad!

Sea Turtle Bonaire Turtle City-106995

Queen Trigger Fish diving in Bonaire-106995

Dog Snapper diving Bonaire East Coast-106995

Boat diving Bonaire-106995

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief