Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Mieke Noordanus – Van oefenen naar de wedstrijddagen

Het harde oefenen moet zijn vruchten afwerpen. Het ONK Onderwaterfotografie gaat nu echt beginnen voor Duikreporter Mieke en Sandra van het DuikeninBeeld Damesteam.

De wedstrijd is voor een derde van het damesteam op zaterdag 27 juni van start gegaan. 3 Teamleden waren ons al voorgegaan. En de resultaten tot op heden mogen er zijn. Gewapend met camera’s en goede moed het Grevelingenmeer ingedoken. Heel vroeg van huis, omdat “enige” drukte te verwachten was. Om 08.00 uur stipt arriveerden we op de parkeerplaats en zoals voorspeld waren we bij lange na niet de eersten. Maar lui als we zijn, konden we gelukkig nog redelijk dicht bij de trap parkeren.

Rustig onze set opgebouwd en ons plannetje doorgenomen. Ik zou Sandra naar een plekje begeleiden waar zij haar ding kon doen, om de eenvoudige reden dat ik het gewenste onderwerp wist te vinden. Waarna ik mijn weg onder water vervolgde om mijn ding te doen.

Van tevoren ook afgesproken wat de maximale duiktijd zou zijn waarop we elkaar weer bij de steiger zouden treffen. Nou Sandra heeft wel degelijk haar ding gedaan. Wat een geduld, geruime tijd bij één onderwerp gelegen en met succes.

Ik was minder succesvol. De eerste duik heb ik niet kunnen vinden waar ik naar zocht, maar uiteraard wel gekeken of ik iets ander op de gevoelige plaat vast kon leggen. Kleur in overvloed, maar net niet dat ene dat eruit zou springen voor de wedstrijd. En om nu weer een krab in te leveren, dan zouden we in herhaling vallen. Maar deze giganten waar weer in overvloed aanwezig.

Bij het te water gaan voor de tweede duik zijn we nog even op de gevoelige plaat vastgelegd door Jurgen Balkema. Bedankt hiervoor. Inmiddels had het nieuws ons bereikt dat de helft van het kale mannen team met autopech gestrand was (Uhhh, één van de mannen is toch automonteur?). Maar het probleem was snel verholpen.

De tweede duik was ik meer succesvol en heb ik de dahlia waar ik naar zocht gevonden. Alleen door de tijd die verstreken was zat deze niet meer in een positie waar ik met mijn groothoek op los kon gaan. Nog altijd even mooi van kleur, maar meer verscholen tussen de oester en geef het ding eens ongelijk, afgelopen voorjaar veelvuldig bezocht en gefotografeerd en nu dus even zijn welverdiende rust gekregen. Dus de dahlia op ondiepte maar weer gefotografeerd.

Op de terugweg nog wat onderwerpen bekeken, die wellicht interessant zouden zijn. Maar voor mezelf had ik al besloten dat ik deze dag niet zou besteden als wedstrijddag. Het niveau stijgt immers en daarmee ook de weloverwogen keuze om op een dag iets in te leveren of het bij een oefenduik te houden. Echter is mijn tijd beperkt, maar ik vind vast nog wel een momentje om wel dat “perfecte” plaatje te schieten waarmee we het team op een hoger niveau kunnen tillen. Uhhh, hoger niveau? Na de tweede plaats is er niets anders hoger dan de eerste plek. Of toch voor de chocola? De tweede hint voor Erik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief