Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

John Landa – Sepia’s en stoffig

De Bergse Diepsluis is zijn huisrif, de sepia’s zijn huisdieren. Duikreporter John Landa maakt een duikje, maar had een stofzuiger mee moeten nemen…


Datum:  13 mei 2016
Duiklocatie: Bergse Diepsluis

duikreport-call-to-action-350x85

Duik 786
Nog maar eens een duikje aan de Bergse diepsluis gemaakt kijken of we nog een sepia kunnen spotten en weer wat oefenen voor het ONK.
We zijn deze keer wat later en het is voor een doordeweekse dag best wel wat druk en natuurlijk staan er weer bekenden die ook wel een sepia willen spotten.

Een praatje dan omkleden optuigen en het water in, het zicht is redelijk er hangt jammer genoeg best wel wat stof en bloei in het water niet zo best voor een mooie groothoek foto.
We gaan eerst maar eens langs bij de stokken die we in het begin van het jaar hebben gezet en ook deze keer zijn ze zo gevonden, de eerste stokken zijn leeg maar als we wat rekjes verder zijn zie ik dat er wat eitjes aanhangen en er zwemmen 2 sepia’s rond de stokjes.

Jammer genoeg zijn deze sepia’s ook niet gediend van mijn camera elke keer als ik wat dichterbij kom vluchten ze weg maar ze gaan niet ver weg ze blijven in de buurt van de stokken hangen, we blijven er nog eventjes bijhangen en zien het vrouwtje eitjes afzetten op een stok terwijl het sepia mannetje alles in de gaten houd.
We keren om en gaan ondieper terug om nog een mooie dahlia te fotograferen, ik had een plan voor het ONK om de dahlia te fotograferen met Lia op de achtergrond maar na wat foto’s kom ik erachter dat dat niet gaat, de dahlia staat op steen op een schuine rand en ik krijg de dahlia en Lia er niet tegelijkertijd op, jammer maar daar was deze duik ook voor bedoeld dingen proberen voor het ONK.

We gaan nog even langs het platform waar gisteren een solitaire sepia zijn rondjes aan het maken was en je weet maar nooit misschien is hij er vandaag wel weer.
We gaan wat dieper en als ik op mijn dieptemeter kijk zie 13,5 meter we zijn gewoon het platform aan de achterkant voorbij gezwommen, we laten het platfoorm voor wat het is en gaan nog ergens anders kijken of er nog sepia’s te spotten zijn.
We vinden nog een rekje waar 2 sepia’s rond hangen ook deze 2 zijn niet zo gediend van mijn camera ik maak maar geen foto’s meer en geniet gewoon van het moment.


We gaan terug richting de trap en zwemmen om een meter of 2 diepte ik probeer nog wat dingen uit maar er is flink wat stof in het water zodat de foto’s er niet uit zien de foto’s die ik van Lia heb gemaakt zijn zelfs onscherp omdat ze op het stof hebben scherp gesteld, balen.
We gaan eruit en ruimen de spullen op en kleden ons om intussen is de parkeerplaats al aardig vol, er zijn nog wat bekende en we maken nog een praatje en drinken nog een bakje koffie en dan zit het er weer op, jammer van het stof maar toch weer een leuke duik gemaakt.
Lia bedankt voor de duik.

Ik ben ongeveer 90 minuten totaal onderwater geweest, ik ben rond 10:00 te water gegaan, de watertemperatuur was 15 graden, het zicht was redelijk, ik ben max. 13,5 meter diep geweest.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief