Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Main slider - Snorkelen / Reizen / Snorkelen / Snorkelen op reis

De liefste baby ooit

Een babyzeekoe ontsnapt aan de aandacht van moeder voor een ontmoeting met een snorkelaar. Joost Boerman legde zijn ontmoeting met de liefste baby ooit vast op video.

Met de kajak peddelen we rustig door de kanalen rond Crystal Springs, Florida. Dankzij de verschillende zoetwaterbronnen is het water vrij helder en hoe dichter bij een bron, des te helderder het water is.

De omgeving is weliswaar prachtig, maar we zijn hier natuurlijk voor de meest bijzondere bewoners van dit gebied: de manatees. Deze zeekoeien verzamelen zich in de wintermaanden op deze plek om te overwinteren. Toen ik hier eerder was, zag ik verschillende manatees, waaronder een moeder met kind.

Iets verderop zien we grote schaduwen in het water bewegen. Langzaam laat ik me vanaf de kajak in het water zakken. Met duikbril op  en vinnen aan wil ik langzaam naar de manatees toe zwemmen. Ik heb echter nog geen vinslag gemaakt als er iets op me af komt. Een baby-manatee ontsnapt even aan de aandacht van moeders en komt kijken wat er nu weer in het water terecht is gekomen. Hij zwemt recht op me af en besnuffelt me van alle kanten. Je mag manatees niet aanraken, maar hoe ik ook mijn best doe, de baby is vastbesloten mij wel aan te raken. Als hij mij van top tot teen besnuffeld heeft en zichzelf in de spiegeling van de fish-eye-lens op mijn camera heeft bewonderd, richt hij zijn aandacht op het drijvende ding in de buurt.

Lisa zit nog in de kajak en filmt boven water hoe de baby kennismaakt met het rare fenomeen ‘snorkelaar’. Maar ook haar vaartuig moet uitgebreid onderzocht worden. Het lijntje dat uit de kajak hangt, blijkt tot zijn teleurstelling geen smakelijk stuk zeegras te zijn.

Pas na ruim 10 minuten ontdekt moeder dat haar kleine op ontdekkingsreis is. Ze maakt zich blijkbaar geen zorgen, want ze zwemt langzaam onze kant op. Bij ons is niets nieuws meer te zien, dus baby sluit zich aan bij moeder en samen zwemmen ze op het gemak weg. Ons met grote ogen achterlatend – wat een bijzondere ervaring.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief