Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Suunto Ocean – duikcomputer en gps-sporthorloge in één | Nieuw!

Suunto presenteert: de Suunto Ocean, een volwaardige duikcomputer en een volwaardig gps-horloge in één voor al je avonturen onder en boven water.

De Suunto Ocean, geproduceerd in Finland met 100% hernieuwbare energie, is gemaakt voor een actief leven – in de diepte, in de hoogte én alles ertussenin. Dankzij de meerdere duikmodi, draadloze integratie van ademgassen en een reeks alarmen voor duikers en freedivers, standaardmodi voor ruim 95 sporten, gps, barometer, offline kaarten en geavanceerde trainingsfuncties en ook nog eens hartslagmeting via de pols en een activity tracker voor dagelijks gebruik ben je met de nieuwe Suunto Ocean op alles voorbereid.

In de Suunto Ocean komen de zo geroemde kwaliteit van de duikproducten en de outdoorsporthorloges van Suunto samen. Het apparaat heeft alles in zich en staat bol van de meest geavanceerde functies. Deze innovatie is inmiddels onderscheiden met een ISPO Award, een hoog aangeschreven prijs voor uitmuntendheid op het gebied van sporttechnologie en design.

“Afgelopen jaar zijn we qua design een andere weg richting ingeslagen – daar is de Suunto Ocean het resultaat van. Of je nu duikt of anders in beweging bent, je kunt er alle kanten mee uit. En niet alleen valt de Suunto Ocean op door zijn uitzonderlijke prestaties, hij is ook nog eens mooi. Deze duikcomputer en sporthorloge in één draag je elke dag. Of je nu gaat duiken of wegdroomt bij alleen al de gedachte aan je volgende duikavontuur.”

– Mikko Ahlström, Suunto’s Head of Design.

De Suunto Ocean heeft een groot kleurendisplay en is dan ook onder alle omstandigheden buitengewoon goed af te lezen en te gebruiken. Duikliefhebbers zullen blij zijn met de duikmodi voor recreatief en ook technisch duiken, de nitroxfuncties en het Suunto Bühlmann 16 GF-algoritme. Speciaal voor freedivers en snorkelaars is voorzien in een speciale modus die is afgestemd op de desbetreffende activiteit. Handig is dat de Suunto Ocean kan worden gekoppeld met de Suunto Tank POD zodat duikers hun flesdruk, verbruik en de resterende gastijd in één oogopslag op hun pols zien. Extra veiligheid biedt de Suunto Ocean met een groot aantal akoestische en trilalarmen, die door de gebruiker zelf instelbaar zijn.

Voor elke activiteit – extreem of alledaags

Los van het duiken is de Suunto Ocean een betrouwbaar instrument voor alle dagelijkse activiteiten, sporten en extremere exploraties. Met ruim 95 sportmodi, van hardlopen en fietsen tot zwemmen en yoga, is het een sporthorloge voor iedereen met een actief leven.

De Suunto Ocean houdt stappen, calorieën, hartslag, slaap (inclusief slaapfases) en herstel bij en analyseert je dagelijkse activiteiten. Door de premium outdoorfuncties, zoals gedetailleerde offlinekaarten die wereldwijd gratis zijn, een ‘top of the bill’ GNSS-systeem voor precieze locatiebepaling en een barometer voor nauwkeurige hoogtebepaling en alarm bij slecht weer, is de Suunto Ocean ook de eerste keuze voor alle activiteiten aan land.

De oplaadbare batterij van de Suunto Ocean schittert door zijn gebruiksduur: een volle batterij is goed voor tot wel 40-60 uur duiken en tot 50 uur gps-tracking. In de horlogemodus gaat de batterij tot wel 16 dagen mee voordat deze aan opladen toe is. En als het zo ver is, is de batterij snel weer vol.

Duurzaam

De Suunto Ocean is een staaltje vakmanschap uit de fabriek van Suunto in Finland en laat zien dat de fabrikant veel waarde hecht aan duurzaamheid en transparantie: dit product is geproduceerd met 100% hernieuwbare energie. Onverminderd zetten we ons ook nu in voor duurzaamheid – we berekenen de CO2-voetafdruk en compenseren onze uitstoot. 1 Tijdens de gehele levensduur genereert de Suunto Ocean slechts 11,63 kg CO2e – dat staat gelijk aan de uitstoot van een auto op brandstof over een afstand van 70 kilometer.2 Wij compenseren onze uitstoot met de aanplant van mangroven in kustgebieden. Niet alleen beschermen mangroven de kustzone, maar ook gaan ze verontreiniging tegen, verbeteren ze de waterkwaliteit en vormen ze de zo belangrijke kraamkamer voor zeeleven.

“Dit langverwachte nieuwe product is voor Suunto een vanzelfsprekende stap – alles wat wij in de afgelopen 90 jaar hebben geleerd en hebben ontwikkeld voor avonturiers, komt nu samen. De Suunto Ocean bevat de allerbeste technologie van onze kompassen, duikcomputers en outdoorhorloges. Ontwikkeld, getest en vertrouwd door duik- en sportpro’s.”

– Petri Lehtovirta, Suunto’s Head of Product

Dé nieuwe norm

Suunto bepaalt met de Suunto Ocean een nieuwe norm – een baanbrekende ontwikkeling is dat gebruikers na afloop van de duik de route die zij onder water hebben gezwommen, in het logboek van de Suunto App kunnen terugzien. Ook kunnen het instap- en het uitstappunt in het logboek gemarkeerd worden. Deze onderwater-trackingfunctie zal aanvankelijk als bètaversie worden gelanceerd en wordt in de komende tijd verder ontwikkeld. Maar gebruikers kunnen nu al profiteren van deze uitermate innovatieve en gebruiksvriendelijke functie.

Je actieve leven in één app

Alle logbestanden – duiken, sport en het gewone leven – worden in een en dezelfde app opgeslagen. In de speciale Trainingzone in de Suunto App kunnen gebruikers hun trainingen bijhouden, hun voortgang en herstel bewaken en hun slaapanalyse inzien. De AI-gestuurde Suunto Coaches kunnen de gebruikers meer inzicht in hun persoonlijke trainingen geven. Via partnerapps als Strava, Training Peaks en Komoot blijven gebruikers in contact met hun community, waar zij zich kunnen meten met anderen en ideeën voor nieuwe inspirerende avonturen opdoen.

De Suunto Ocean wordt in drie verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. Voor alle modellen zijn er horlogebanden voor duiken, sport en dagelijks gebruik verkrijgbaar.

Specificaties Suunto Ocean

 Helder en 1,43 inch groot AMOLED display met gebruiksvriendelijke knoppen
 Modi voor duiken met één of meerdere ademgassen – lucht en nitrox
 Flesdruk op de Suunto Ocean met Suunto Tank POD
 Meting duikdiepte tot 7 bar onder het wateroppervlak. Barometrische druksensor voor nauwkeurige hoogtemeting en waarschuwingen voor slecht weer (alleen boven water)
 Gratis offline outdoorkaarten op horloge – ongekend nauwkeurig
 Weersvoorspelling zodat je voorbereid bent
 Premium materialen: saffierglas en roestvrij staal
 Activity tracker: stappen, hartslag, slaap incl. slaapfases, calorieën, stress en meer
 Keuze uit 95+ sportmodi en de mogelijkheid om zelf modi aan te maken
 Draadloze software-updates
 Gemaakt en ontwikkeld in Finland met 100% hernieuwbare energie

1 reactie

  1. Mooie klok

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief