Inloggen

Wachtwoord vergeten?

M/Y Big Blue, Egypte

De M/Y Big Blue brengt je naar de mooiste en vooral meest ongerepte plekken van de Rode Zee, ver van de massa! Dit is een liveaboard zoals een liveaboard bedoeld is.

Big-Blue_2023_BigBlueEgypt-03108
Big-Blue_2023_BigBlueEgypt-03364
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

— Wij varen juist niet in konvooi, wij zoeken de ongerepte duikplekken waar niemand is.  —

De mensen achter de liveaboard M/Y Big Blue weten waar ze mee bezig zijn. Al sinds het einde van de jaren tachtig runnen ze live-aboards en duiken ze in de Rode Zee. In die tijd, toen er nog maar een handjevol safariboten rondvoer, kozen duikers voor een liveaboard om plekken te verkennen waar geen andere duikers kwamen, riffen waar de onderwaterwereld ongerept was. Ongelooflijk mooi! Tegenwoordig zijn er honderden liveaboards en is het veel moeilijker om nog de rust en ook ongerepte duiklocaties te vinden. Maar… ons lukt het nog steeds!

Wij bieden als M/Y Big Blue dan ook geen vaste routes aan en helemaal niet de routes die elke liveaboard aflegt. Natuurlijk, we weten waar we heen willen, maar we doen er alles aan om niet in konvooi met andere schepen naar de vaste plekken te varen.

Big-Blue_2023_BigBlueEgypt-0011
Big-Blue_2023_BigBlueEgypt-03370
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

— Al hebben we er tig keren gedoken, de duikstekken weten ons keer op keer te verbazen… zo mooi.  —

Ongerept!

Onze trips zijn bijzonder populair onder duikers die al meerdere liveaboards op de Rode Zee hebben gedaan. Ze hebben het allemaal al gezien – ze waren op de bekende duiklocaties waar iedereen het over heeft en die in de media steeds weer opduiken als ‘must see’! Het enige wat ze nu willen, is duiken op plekken van de Rode Zee waar de massa niet komt. En het is ons streven om hun elke duik weer het beste van het beste voor te schotelen!

Die manier van werken is precies waarom we zo veel repeaters aan boord krijgen. Het leven aan boord is relaxt, er is geen gestress. We hebben elke dag immers 24 uur de tijd om drie of vier duiken te maken. We hebben geen haast, toch?

We duiken in kleine groepen met vaak niet meer dan zes of acht duikers. Die groepen gaan ook niet tegelijk het water in om vervolgens één grote kudde te vormen… nee, daar zit voldoende tijd tussen. En natuurlijk houden we rekening met jouw wensen, je opleiding en je ervaring.

Big-Blue_2023_BigBlueEgypt-03405
Big-Blue_2023_BigBlueEgypt-03299
Big-Blue_2023_BigBlueEgypt-03343

Met ons kom je op de beste locaties – duikplaatsen waar wijzelf al vele malen hebben gedoken, maar die nooit vervelen en ons steeds weer verbazen.

Wordt het geen tijd dat je een liveaboard gaat beleven zoals een liveabord écht bedoeld is? Stap aan boord van de M/Y Big Blue en ervaar zelf het verschil!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief