Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Bonaire - algemeen / Duikreporter

Sandra Boerlage – Een duik vol afwisseling

Hoeveel afwisseling wil je hebben tijdens één duik? Duikreporter Sandra en buddy Bart blijven zich verbazen bij Zoutpier.

Na al eerder een duik bij de Zoutpier te hebben gemaakt met mijn groothoeklens, besloot ik vandaag toch om de macro er weer op te zetten. Groothoek is leuk en zeker de moeite waard bij de zoutpier, maar macro is meer mijn ding. Helemaal als je met je groothoeklens een hengelaarsvis tegen komt van ongeveer 10 cm. Al hoewel het ook leuk was deze vast te leggen met model op de achtergrond, wilde ik deze graag ook als portret op de plaat.

Vandaag nieuwe kansen om weer van allerlei mooie zien en ditmaal gewapend met 2 camera’s. Mijn OMD in macro-setting en mijn tg6 voor al het overige wat ik met macro-setting niet op plaat kan krijgen en eventueel wat kleine filmpjes te maken. Het lijkt wel onbegonnen werk zul je denken en hoe neem je dit allemaal mee???
Gelukkig had ik hulp van Bart die de tg6 bij het te water gaan meenam en dan bij ondergaan bij mij aan mijn vest haakte. Een echte topper om als buddy bij je te hebben.

Sandra-Boerlage_Bonaire_afwisseling1-111748

We planden onze duik richting het punt waar we de dag daarvoor de hengelaars is gezien hadden, wat een mazzel hij was er nog!!! Op het moment dat ik wil beginnen met foto’s maken krijg ik echter een seintje van Bart. Hij weet hoe gek ik ben op hengelaars vissen dus dit moet wel iets bijzonders zijn. Ik richt dan ook mijn hoofd op en zie in de verte 2 pijlinktvissen. WOW, die zie ik niet vaak. Meteen de tg6 wat werk laten doen. Dat ging nog niet vanzelf, de OMD heb ik aardig onder de knie en van de tg6 heb ik werkelijk geen kaas gegeten. Een makkelijke bediening zeggen ze, ik weet nu niet of dat voor mij ook geld. Ik heb het dan ook maar bij de simpelste instellingen gehouden en was blij met al het omgevingslicht. Na een aantal plaatjes te hebben geschoten zocht ik de hengelaarsvis even op en hebben we daarna onze duik voortgezet onder de pilaren van de zoutpier.

Foto: Sandra Boerlage
Sandra-Boerlage_Bonaire_afwisseling3-111748

Al snel werden we verrast door een zwemmende murene en hierbij kwam de tg6 weer van pas, een stukje bewegend beeld voor het thuisfront is ook weleens leuk. Dus vol enthousiasme zwom ik op een afstandje mee met de murene die ineens bedacht zich om te draaien en ineens wel heel dichtbij kwam en op het laatste moment afweek. Van schrik liet ik dan ook mijn camera uit m’n handen vallen. Bart had het hierbij niet meer en schaterde het uit, waarbij uiteraard zijn masker vol water liep. Eenmaal bekomen van de schrik en Bart van zijn geschater vervolgde we onze duik. Genoeg macro te vinden tussen de pilaren, de tijd vloog voorbij. Toen de duikcomputer op 70 minuten stond kwamen we weer een grote murene tegen, ditmaal gewoon rustig in een holletje. Met macro lens is dit misschien wel een mooi plaatje, maar dan moet ie wel blijven zitten en niet teveel van zijn tanden laten zien. Ik besloot de gok te wagen, waarbij ik Bart al weer met een grijns op zijn gezicht zag kijken. Steeds een stukje dichterbij kon ik hem aardig mooi op beeld krijgen, met tanden en al.

Na inmiddels 80 minuten op de teller was het langzaamaan tijd om weer richting de kant te zwemmen, waarbij we verrast werden door een groepje pijlinktvissen. Hoe gaaf zeg!!! En dacht je niet al genoeg te hebben gezien viel ons oog ook nog op een kleine fish bowl, wat een top duik dit. We hebben onze fles bijna vacuüm gezogen door tot op de laatste minuut te genieten van zwemmende schildpadden, waarbij de tg6 van pas kwam. Met 122 minuten op de teller sloten we de duik af om op te warmen in het zonnetje en na te genieten van de duik.

Sandra-Boerlage-afwisseling5-111748

Sandra-Boerlage_Bonaire_afwisseling2-111748

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief