Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Reizen / Snorkelen / Snorkelen op reis

Under SXM, een nieuwe snorkelattractie op Sint Maarten

Sint Maarten heeft er een nieuwe attractie bij. In Little Bay kun je snorkelen door een beeldentuin.

SintMaarten_beeldentuin_LittleBay_USP_65c49b9e18f29 (2)
SintMaarten_beeldentuin_LittleBay_USP_65c49bafd4c41

De sculpturen zijn geïnspireerd op inwoners van het eiland en brengen het verhaal van St. Maarten tot leven via een reeks verschillende galerijen, die elk een eerbetoon zijn aan de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland.

Beschermd leefgebied voor zeedieren

Ook spelen de beeldhouwwerken een belangrijke rol bij het creëren van een beschermd leefgebied voor zeedieren. De Under SXM-sculpturen zijn gemaakt van milieuvriendelijke, pH-neutrale materialen en bieden het onderwaterleven een onderkomen in allerlei vormen en maten. De structuren vormen een substraat voor koralen, zeesponzen en biomassa en in de sculpturen vinden jonge vissen een schuilplaats.

Ode aan het eiland

Under SXM is een samenwerking met de lokale gemeenschap die een rol heeft gespeeld bij het ontwerp, gieten en beeldhouwen van de beelden. Het project is een authentieke ode aan het eiland Sint Maarten en vertegenwoordigt tegelijkertijd de inzet van het eiland voor duurzaamheid en behoud van de oceaan.

Wil je snorkelen in dit onderwaterpark, dan kun je terecht bij Aquamania en andere operators in Simpson Bay, Little Bay en Bobby’s Marina.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief