Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Schildpad in het zonnetje

Een gewillige schildpad, een sterke zon en een rustig wateroppervlak zijn de ingrediënten voor dit beeld van fotograaf Pieter de Groot. Hij vertelt zelf het verhaal achter zijn foto.

Komt de foto je bekend voor?
Dat kan… dit is één van de 24 foto’s die in onze foto-expo op Duikvaker 2024 hingen.

Sommige foto’s heb ik al langere tijd in mijn hoofd en dan is het wachten tot alle onderdelen van de foto op de juiste plek vallen. Zo ook deze schildpad met het zonnetje, de ingrediënten voor deze foto waren een gewillige schildpad, een sterke zon en een rustig wateroppervlak om de zonnestralen netjes te breken, en dan de juiste timing en instellingen.
Deze karetschildpad kwam onze duikgroep voorbij tijdens een duik aan de westkant van Klein Bonaire en voelde zich comfortabel in onze aanwezigheid.

Dit gaf mij de mogelijkheid om rustig aan zijn zijde mee te zwemmen en de instellingen van mijn camera af te stellen. Zodra ik afdrukte en de preview op mijn scherm zag, wist ik dat ik goed zat. Onder water op een klein scherm van de camera zag de foto er al te gek uit.

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief