Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Instagram link in bio / Main slider - Snorkelen / Snorkelen / Snorkelen op reis

Manatee madness in Florida

Crystal River is geen onbekende omgeving voor Joost Boerman. Het is een plek die nooit verveelt!

Joost en Lisa gaan naar verschillende zoetwaterbronnen in Florida om te freediven. Crystal River de een na laatste stop op de route en een waarbij de verwachtingen altijd hoog zijn.

Bij Birds Underwater huren we voor twee dagen een kajak. Je kunt hier begeleide tours doen en met een gids kajakken en snorkelen op zoek gaat naar de manatees. Wij gaan liever zelfstandig op pad. Er is niets heerlijker dan een hele dag op het water dobberen, de rivier af peddelen en de natuur op en onder water bekijken.

De bekende Three Sisters Spring is helaas gesloten vanwege onderhoud. We zijn naar de ingang gesnorkeld, het water was er kraakhelder. De manatees hadden blijkbaar ook gehoord dat de spring was gesloten, want er was er geen een te bekennen.

Terwijl we peddelen over de kanalen rond Crystal River zien we er echter genoeg! Het water is hier niet zo helder als in de spring zelf, maar met de fish eye lens kan ik dichtbij komen en zijn ze nog leuk op de foto te zetten. De dieren zijn helemaal niet schuw en als je zelf rustig beweegt en ze niet lastigvalt, trekken ze zich weinig van je aan. Ze gaan vooral door met hun favoriete bezigheden: eten en dutten.

Alle foto’s hier zijn gemaakt met natuurlijk lichtc- het gebruik van flitsers is niet toegestaan om de manatees niet te verstoren. We willen ze natuurlijk niet wakker maken tijdens hun schoonheidsslaapje.

Het is onmogelijk om niet ontzettend enthousiast te worden van deze enorme dieren die volledig hun eigen gang gaan.

Fotograaf Joost Boerman reist de wereld over op zoek naar de mooiste onderwaterfoto.

Titel

1 reactie

  1. Gaaf hoor! Lijkt me fantastisch om te kunnen doen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief