Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Dos Winkel en Rob Kool te gast bij OFFT

Vrijdagavond 9 februari is er weer een OFFT (Onderwater Foto en Film Team) bijeenkomst. Het thema is het milieu en hoe onderwaterfotografie milieubedreigingen laat zien.

Foto: Dos Winkel

We zijn op 9 februari te gast bij duikclub Passion4Diving in Sint-Annaland. Het programma bevat twee interessante sprekers over dit onderwerp en er is na afloop weer gelegenheid om met elkaar na te praten.

Programma
20.15 uur – Inloop

20.30 uur – Rob Kool is geen onbekende in de Nederlandse duikwereld. Vorig jaar is de NOB-specialisatie Onderwaterbiologie Wereldwijd verschenen. Rob was kartrekker van dit omvangrijke project en heeft met een groot aantal andere vrijwilligers gezorgd voor een boeiend, leerzaam, maar vooral ook dik boekwerk. In deze opleiding wordt uitgebreid stilgestaan bij de bedreigingen van het onderwatermilieu. Rob zal dit aan de hand van een aantal voorbeelden uit het boek laten zien.

21.00 uur – Photo of Fame. Bezoekers brengen op een usb-stick één foto mee. De organisatie selecteert drie foto’s die kort worden besproken. De zaal kiest de beste foto!

21.15 uur – Dos Winkel heeft als duiker en onderwaterfotograaf in ruim 30 jaar tijd de onderwaterwereld als gevolg van overbevissing, vervuiling en verzuring van de oceaan zo hard achteruit zien gaan dat hij in 2006 besloot met zijn werk als orthopedische fysiotherapeut en internationaal lesgever orthopedische geneeskunde, te stoppen, om zich volledig aan de bescherming van de oceaan te wijden. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van de stichting Sea First en drie boeken: ‘Wat is er mis met vis en visolie?, ‘De huilende zee’ en Het ALFABET van de ZEE’. Dos staat in de door Salt Magazine opgestelde lijst van 70 wereldverbeteraars. Op 9 februari toont hij de schoonheid van het onderwaterleven, maar belicht hij ook de bedreigingen van ons grootste ecosysteem, de oceaan.

22.00 uur – Bij de OFFT-borrel kun je nog even gezellig met elkaar napraten en plannen maken voor een volgende foto- of filmduik.

Locatie:
Café An de Sloove
Havenplein 9
4697 EM Sint-Annaland

De toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening (pin of contant).

De OFFT-avond wordt georganiseerd door Aquashot, DuikeninBeeld, NOB, Onderwaterhuis.NL en Onderwatersport Magazine.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief