Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Felicitas

Achtergelaten machines in smalle gangen. Fotograaf en mijnduiker Mattijs de Valk vertelt het verhaal achter zijn foto in de Felicitas-mijn.

Komt de foto je bekend voor?
Dat kan… dit is één van de 24 foto’s die in onze foto-expo op Duikvaker 2024 hingen.

Op een koude, besneeuwde dag rijden we vroeg in de ochtend Duitsland in voor een duik in ‘Felicitas’, een leisteenmijn waar het koude blauw contrastrijk wordt opgebroken door het geelbruine roest.

Wanneer we door de smalle gang zijn afgedaald, worden we in de eerste open ruimte al verwelkomd door de achtergelaten machines die een geweldig contrast vormen met de lichtblauwe kleur van de mijn. Wij duiken met onze rebreathers en het plan is om op verschillende plekken foto’s te maken –  van het diepste gedeelte gaan we al fotograferend terug naar de uitgang  van de mijn. Na 2 uur en 3 kwartier komen we weer koud maar voldaan boven. Felicitas is voor mij één van de mooiste mijnen om te fotograferen.

Deze foto is in de tweede sectie met machines (linksom) gemaakt.

Camera en instellingen

Camera: Sony A7III
Lens: Sony FE -12-24 F4
Flitser(s): geen
Instellingen: 12mm, 1.124, F4.5, ISO 6400

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief