Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Blog: Onder water – WK 2021

Filip Staes en assistent Thomas gaan de officiële duiklocaties bij Porto Santo verkennen en uiteraard ook op de foto vastleggen.

Gisteren zijn we weer het water ingesprongen. De eerste duik was op het fameuze wrak van de Pereira D’Eça en zag er veelbelovend uit. Maar Thomas moest al snel naar boven omdat de lekmelder van zijn behuizing afging. Dat is de nachtmerrie van iedere fotograaf, vooral als je tegen de dertig meter aan zit.

Niet vlekkeloos

Mijn plan om foto’s in het ruim te maken verliep ook niet vlekkeloos. Het nam veel te veel tijd in beslag om vijf lampen te plaatsen die fungeerden als achtergrondbelichting, Tot overmaat van ramp zwommen er verscheidene duikers binnen in het ruim. Ik moest me tussen de indringers door een weg banen om de lampen terug op te halen. Met een 12 liter op 200 bar kan je daar echt niet lang vertoeven.

KISS

Gelukkig zijn we nog maar aan het oefenen en kunnen we nog ingrijpen en de foutjes eruit halen. We hebben dan ’s avonds alles nog eens doorgenomen en onze plannen aangepast. Het moet simpeler. De KISS-regel komt hier goed van pas.

De tweede duik veranderde ik niet van lens, want op een overvolle Zodiac is het niet verstandig om je behuizing open te maken. Deze stek deden we al eerder aan en is voor ons een goede macrokeuze, maar tot mijn verbazing leverde het ook enkele mooie groothoekfoto’s op.
Een keuze maken welke lens je waar gaat gebruiken, wordt stilaan moeilijker en zal ook afhangen van het schema tijdens de competitie. Dan zal er na iedere duik terug gevaren worden naar de haven en kan je veilig aan de kant eventueel van lens wisselen.

Vandaag duiken we pas in de namiddag omdat er al veel deelnemers toegekomen zijn en de duikcenters overrompeld worden. Morgen start de eerst officiële dag: inschrijven, openingsceremonie en ’s avonds de technische meeting. Dan zijn we pas echt vertrokken…

Naar het WK Journaal 2021

1 reactie

  1. Leuk Filip! Ben benieuwd naar je foto’s aan het eind van deze week. 😉

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief