Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Even voorstellen: Filip Staes – WK 2021

Van 4 tot en met 9 oktober vindt op Madeira het WK Onderwaterfotografie en -film plaats. Wij stellen de deelnemers en assistenten aan je voor.

Voor zowel Nederland als België doen twee onderwaterfotografen en één onderwaterfilmer mee, die allemaal weer een eigen assistent /model meenemen.

Onderwaterfotograaf Filip Staes vertegenwoordigt België en wordt daarbij geassisteerd door Thomas Van Puymbroeck.

Je wordt bijgestaan door Thomas Van Puymbroeck. Wat maakt jullie samenwerking zo leuk?

“Thomas Van Puymbroeck zal niet alleen ploegkapitein zijn, maar ook mijn assistent. Zijn duikvaardigheden en kennis over de mariene wereld zijn groot. Thomas is een zeer goede onderwaterfotograaf en kan me prima helpen met het vinden van onderwerpen.”

Wat verwacht je van het WK en het duiken op Madeira?

“Het zal mijn vierde WK worden. De ervaring die ik in het verleden opgedaan heb, zal goed van pas komen en het doel is een medaille pakken in één van de categorieën, al hangt dat van zoveel factoren af die je zelf niet altijd in de hand hebt. Een ticket voor het WK is al een beloning op zich, al wat er bij komt is mooi meegenomen.”

 

De fotograaf aan het werk!

Wat is je mooiste duik ooit in België?

“De mooiste duik in België was er eentje in de Put van Ekeren. Tijdens een duik met fantastische zichtbaarheid zag ik enorme snoeken en karpers, duizenden baarsjes en parende zeelten. Een fuut die onderdook op jacht naar vis, maakte het plaatje af. Het bijzondere was dat ik een jonge duiker meehad die zijn eerste duik ooit in open water maakte. Die had een mooi verhaal om na te vertellen.”

 

Wat is je mooiste duik ooit buiten België en Nederland?

“Moeilijk om er eentje uit te kiezen, maar de duik met blauwe haaien op 30km uit de kust aan de Westkaap in Zuid-Afrika was toch één van de hoogtepunten. Je voelt een ware adrenalinestoot als er zo’n haai op je afzwemt. En dan net op het laatste moment een foto maken…”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief