Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Waterlelies – Het verhaal achter de foto

Janny Bosman, die in november bij ons ‘in beeld’ is, gaat in zoet water vaak op zoek naar mooie onderwerpen. De waterlelies zijn altijd favoriet, maar dit keer pakt ze het anders aan.

Waterlelies vind je van mei tot en met september in sloten en plassen. Ik struin in die tijd vaak langs het water om te kijken of er wat leuks van te maken is. Het zicht in de slootjes is doorgaans slecht en je bent redelijk beperkt qua bereikbaarheid. Maar wanneer de waterlelies ook aanwezig zijn in zoetwaterplassen waar ik duik, is het een heel ander verhaal. Dat is dan een prima gelegenheid om eens wat anders dan vissen te observeren – wat ik overigens graag doe. Deze foto heb ik van onderen naar boven gemaakt om een andere compositie te krijgen, want doorgaans fotografeer ik de waterleliebloem half boven en half onder water. De foto is gemaakt met een Olympus fisheye 8 mm – deze lens gebruik ik het liefst voor dit type fotografie.

Janny Bosman is in november ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Leafy seadragons

Pijlinktvissen in de Oosterschelde

Snotolf

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief