Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Snoek volgt duiker

Fotografe Janny Bosman fotografeerde deze snoek tijdens een duik in de Boschmolenplas. Dit is het verhaal achter de foto.

Komt de foto je bekend voor?
Dat kan… dit is één van de 24 foto’s die in onze foto-expo op Duikvaker 2024 hingen.

Op een bloedhete zomerdag komen wij tijdens het duiken in de Boschmolenplas in Panheel in het ondiepe gedeelte deze prachtige snoek tegen. De snoek, Esox lucius, zwemt een tijdje met ons mee – een geweldige ervaring!

Deze mooie roofvis kom je bijna in elke zoetwaterplas wel tegen. Soms zijn ze schuw en dan weer blijven ze lui op de bodem liggen. Ik vind het fotograferen van de snoek in het voorjaar en de zomer het mooiste, omdat er dan veel planten zijn waar ze tussen blijven hangen. Dat geeft sfeer aan de foto. In de wintermaanden verdwijnen de planten – het wordt kaal onder water en de extra sfeer in foto’s ontbreekt.

Camera en instellingen

Camera: OM-D E-M1
Lens: Olympus fisheye lens 8 mm
Flitser(s): 2x Inon Z-330 flitser
Instellingen: Diafragma 7.1, sluitertijd 1/80 sec., ISO 250

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief