Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Ansjovis – Het verhaal achter de foto

Nico van Kappel, die in juli bij ons in beeld is, staat graag vroeg op. En dan maakt hij een foto als deze. Zelf vertelt hij het verhaal achter de foto.

Al zou je het niet denken, maar de ansjovis, bekend van de pizza, komt ook in Nederland voor. Ze verzamelen zich massaal in de monding van de Oosterschelde in het voorjaar. Een soort ‘herring run’. Ze komen naar de Oosterschelde om zich daar voort te planten. In het oosten van Nationaal Park de Oosterschelde worden ze met fuiken gevangen en verkocht als ‘Bergse Ansjovis’. Deze foto is gemaakt tijdens een snorkeltocht langs een in de Oosterschelde uitstekende pier in de buurt van Burghsluis, op een uitzonderlijk heldere zomerochtend. Een prachtige ervaring om omringd te zijn door duizenden vissen. Overal om en onder mij was er alleen vis en water. Voor sfeerlandschappen op het land sta ik vroeg op en voor landschappen onder water doe ik dit ook. Een mooi opkomend zonnetje geeft enorm veel sfeer! Een passerende kompaskwal maakt voor mij het beeld compleet.


Tussen hoog- en laagwater


Pontooning


Onder aan de dijk

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief