Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Carla van Westing – Gewoon NICE!

Druk, druk, druk! Duikreporter Carla heeft het druk! Maar daardoor is het duiken in het weekend alleen maar fijner.


Datum:  26 en 27 augustus 2016
Duiklocatie: Zeelandbrug

duikreport-call-to-action-350x85

160826-fb-3-cvw-39940Carla van Westing
Ons werk is (gelukkig) schreeuwend druk. Zowel bij Harry als bij mij is het gekkenhuis. Lekker veel werk maar door de vakanties nog onderbezet, dus best druk. Maar ja, des te lekkerder is het weekend. We hebben al gezien dat de kentering best gunstig valt vrijdagmiddag om eerst even bij de brug langs te gaan. Einde middag, op vrijdag, dus hopelijk niet al te druk.
En inderdaad, als we aankomen staan er misschien 8 auto’s. Helemaal prima dus. Gezellig, er zijn bekenden aanwezig, beppen all over. Na een tijdje nemen we een kijkje over de dijk en zien dat het water er erg kalm uitziet. Het is ook bijna doodtij, dus da’s gunstig.
We besluiten te gaan omkleden en dan duiken. Harry is nog nooit bij de westelijke trap te water gegaan, dus dat is het plan. Als we klaar zijn en naar de trap zijn gelopen, zijn we eigenlijk nog 3 kwartier te vroeg, maar het ziet er zo kalm uit dat we toch onder gaan. Het stroomt een beetje, maar niet de moeite. Het wordt laag, dus we beginnen tegen de stroming in naar het oosten. Natuurlijk gaan we uitkijken naar de Thecacera pennigera, maar gelukkig zijn wij alletwee niet afhankelijk van het vinden van een beestje om de duik te laten slagen.

160826-fb-4-cvw-39940Carla van Westing
Het zicht is best lekker, net als de stroming en de temperatuur en het zonlicht in het water natuurlijk. Allemaal ingrediënten voor een heerlijk onderwaterzijn. En het klopt gewoon. We dobberen zalig een tijdje tegen de stroming (nou….stroming) in en snuffelen de stenen af. Ik ken het hier ook niet goed. Ben hier wel eens eerder geweest, maar niet vaak. Prachtige grote dodemansduimen staan er, zowel witte als oranje. En het stikt van de spookkreeftjes. Ennnn Polycera quadrilineata (Harlekijnslakjes) zoveel en overal. Tis gewoon genieten. Lekker zoeken en mooie dingen zien. Ook gigaveel fluwelen zwemkrabben. Prachtig met die rooie oogjes. En zo lekker agressief, meteen die scharen omhoog om te dreigen.

160826-fb-1-cvw-39940 Carla van Westing
Na 3 kwartier draaien we om en gaan terug richting trap. Lekker terug dobberen en blijven scharrelen en snuffelen. Volop genieten. En alletwee proberen en oefenen met onze camera’s. Da’s wel een beetje ons dingetje, gemakzuchtig en maar hopen dat een foto goed is, zonder er veel oefenwerk in te stoppen. Maar dat hebben we nu dus toch al een paar duiken gedaan en je kunt het ook wel zien aan de resultaten.
Als we boven water komen is het wel een beetje drukker geworden, maar niet echt druk. Iedereen ligt nu natuurlijk onder, dus we besluiten om naar de caravan te gaan. Daar besluiten we eigenlijk ook meteen om zaterdagmorgen lekker voor de HW kentering weer bij de brug te duiken, gewoon omdat het mijn favoriete stek is en Harry het ook best wel leuk vindt. Voorbereid op een gekkenhuis zaterdagmorgen willen we duidelijk de drukte voor zijn dan en spreken af te gaan driften van de westelijke naar de oosterlijke trap, bij opkomend water (haha, natuurlijk)
Zo gezegd, zo gedaan. Na een heerlijk rustig avondje samen, borreltje en op tijd naar bed, staan we toch nog iets later op dan gepland. Maar het is nog ruimschoots op tijd. Gelukkig port Harry me dan, want ik blijf liever liggen tegenwoordig. Shame on me! We zijn lekker vroeg bij de brug en er staan slechts 3 auto’s. We staan dus vlak bij de trap. Geweldig! We kletsen even met de anderen van de 2 auto’s naast ons, ik gooi een blik over de dijk en zie dat het goed is, dus we kleden ons om. De kentering is om 10.45 u en wij stappen uiteindelijk (alweer) een uur te vroeg het water in. Maar nu met een ander plan dus.
We willen eerst even naar de scheidingslijn tussen stenen en zand om toch nog een keer voor de Thecacera te zoeken, maar daar zijn we snel mee klaar. En we gaan weer lekker in het zonlicht over de stenen snuffelen. Zo relaxt, echt heerlijk. De stroming is net lekker, we dobberen prima mee en zetten af en toe een vinger op een steen om een foto te maken of om van een sepiaatje te genieten. Wat zijn die toch ook schattig, nu al van kleur verschieten en je armpjes in de aanval omhoog opstellen, word je nu niet bang van me?!? Tis echt zalig. Weer volop Polycera’s en genoeg andere leuke dingen. Aangezien ik di traject niet eerder heb gedaan heb ik geen idee hoe lang ik er over zal doen. Na een uur wil ik gewoon even kijken waar we uithangen. Harry is me voor en geeft aan dat het nog een eind is. Dus zet ik er een beetje meer tempo in, Har heeft tenslotte een natpak aan. Lucht is geen enkel probleem, we hebben alletwee nog zat. En je kunt natuurlijk in geval van nood de drift boven water afmaken. Maar allemaal niet van toepassing, we dobberen lekker onder water verder door en komen uiteindelijk zelfs nog voorbij de trap boven. Wat leuk is dit, echt een aanrader.
Als we de trap oplopen de dijk over, schrik ik echt. De hele parkeerplaats staat vol, naar boven toe echt helemaal. Maar er staat ook gewoon een kluwen auto’s geparkeerd op de plaats bij het vulstation en de toiletten. Ze kijken echt nergens naar. Echt asociaal gedrag! Voor mij mogen ze hier iedere week komen controleren en beboeten. Te zot voor woorden hoe mensen maar denken dat ze alles kunnen doen. Wij waren in ieder geval blij dat we de drukte voor waren. Ik heb onderweg 1 duiker gezien aan het einde van onze duik, maar dat zal nu wel anders zijn.
We hebben weer lekker liggen experimenteren met onze camera’s en er zitten echt een paar leuke plaatjes bij. Nog een paar keer, dan kunnen we straks in oktober op vakantie de meest mooie plaatjes maken.

160826-fb-2-carla van Westing

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief