Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Onder aan de dijk – Het verhaal achter de foto

Nico van Kappel, die in juli bij ons in beeld was, legt al snorkelend vast hoe divers het onderwaterleven in het Grevelingenmeer is.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. Na de watersnoodramp in 1953 werden er in het kader van de deltawerken verschillende zeearmen afgesloten, waaronder de Grevelingen. De zeearm werd daardoor een meer zonder getijdenwerking. Het is een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland, maar voor de meeste Nederlanders relatief onbekend. De uitgestrekte zoutmoerassen, eilanden en vele schelpenbanken zijn belangrijk voor allerlei soorten vogels (zelfs flamingo’s!). Maar de grootste verassing is het onderwaterleven. Het enige wat je nodig hebt, is een duikmasker en een snorkel, en er gaat een nieuwe wereld voor je open!

Dit beeld is op ongeveer 1 meter diepte gemaakt. Voor vele duikers is dit een bekend beeld, één steen onder aan een dijk vol leven. Als je dan de soorten gaat identificeren, besef je pas wat voor een enorme rijkdom aanwezig is in de Nederlandse wateren. Dit beeld is een menglichtopname van natuurlijk licht en (invul) flitslicht. In de onderstaande foto heb ik illustratief alle soortnamen toegevoegd.

Nico van Kappel was in juli 2019 ‘in beeld’ op DuikeninBeeld. Klik hier voor meer foto’s en het verhaal van deze fotograaf.

Lees en kijk nog een ‘verhaal achter de foto’:


Anjovis


Tussen hoog- en laagwater


Pontooning

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief