Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Gezellige boel onder water

Als Duikreporter Sandra andere duikers kan helpen, doet ze dat vol enthousiasme. Zeker als het gaat om onderwaterfotografie, haar passie.

Wat is het toch leuk om mensen te helpen met je eigen hobby: onderwaterfotografie.

Vandaag ontmoette ik een aantal mensen die meededen aan de cursus onderwaterfotografie, georganiseerd door stichting Waterlicht. Het doel: je camera meer onder de knie krijgen en lekker stoeien met alle instellingen, licht en flitsers. Hoe ontzettend leuk is het dan als je met hen mee onder water mag om ze te helpen met iets wat jezelf zo ontzettend leuk vindt.

Onder begeleiding van Marco hadden ze gisteravond een theorieles gehad en mochten ze de gekregen informatie vandaag oefenen in het zwembad.

Vol enthousiasme gingen de fotografen te water en stortten ze zich op een aantal objecten: een loodgordel, onderdelen van uitrusting en elkaar als model. Er werd ook gebruikt van verschillende soorten licht en de nodige flitsers, al met al hadden de duikers genoeg te doen. Om te kunnen oefenen met macro en verschillende kleuren achtergond hebben we gebruikgemaakt van mijn hand/ ring op zowel een witte als zwarte achtergrond, met een videolamp en zonder. Dit gaf echt duidelijke verschillen. De ruim 1,5 uur vloog dan ook voorbij.

Na een korte nabespreking en het vele fotomateriaal sloten we de oefenochtend af, nu afwachten of ze thuis net zo blij zijn met resultaten. Maar wat ik zo tijdens deze ochtend gezien heb, moet dat wel goed komen. En ze hebben nog een vervolgles in nabewerking voor een nog beter resultaat.Al met al een uitgebreide cursus, die door Marco met veel enthousiasme gegeven wordt.

Foto’s zijn allemaal gemaakt door Marco. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief