Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Fotojaaroverzicht 2021 – Rob Aarsen

December is de maand van de lijstjes… In het Fotojaaroverzicht 2021 laten wij het jaar zien door de ogen van 31 onderwaterfotografen – elke dag één. Vandaag de drie favorieten van Rob Aarsen.

Jilke van de Kamp

2021 was voor mij een jaar waarin ik me verder heb verdiept in modelfotografie onder water. Het water werkt als een grote softbox en draagt het model waardoor poses mogelijk zijn die op land niet kunnen. Op de foto model Jilke van de Kamp die een unieke combinatie van talenten meeneemt, waaronder freediving, mermaiding en paaldansen. De ketting van de kraan in het bad van BC Opleidingen dient voor de gelegenheid als paal.

Camera: Nikon D810

Lens: Nikon 24-70 f2.8 

Licht: Sea & Sea YS-D3, YS-D1 en YS-350

Marijke Pie

Marijke Pie lijkt zo te zijn weggezwommen uit de Marvel Studio’s in dit harnas en hoofdtooi van Fairytas. Ze verraste me ermee aan de rand van het zwembad: een mooi voorbeeld van hoe de creatieve kruisbestuiving tussen het mermaiding en cosplay resulteert in een totaal anders dan andere meerminfoto. Deze foto is gemaakt als onderdeel van een reeks staatsieportretten van meerminnen waaraan ook Didi Broekhuizen, Jilke van de Kamp, Carina Breer en Marleen Schouten hebben meegewerkt.

Camera: Nikon D810

Lens: Nikon 24-70 f2.8 

Licht: Sea & Sea YS-D3, YS-D1 en YS-350 

Julia Pretzl

Hoogtepunt dit jaar was mijn deelname aan een tweedaagse workshop onderwater modelfotografie bij Christian Zink in Duitsland. Christian weet goed uit te leggen wat het verschil is tussen modelfotografie en de traditionele onderwaterfotografie en besteedt onder meer veel aandacht aan de communicatie met de modellen, do’s and don’ts bij poseren en het creëren van een veilige werkomgeving. We hebben twee halve dagen in een zwembad gelegen om in de praktijk te oefenen. Julia Pretzl was een van de modellen tijdens de workshop. Zij is een divemaster met jarenlange duikervaring die ook model staat op het wrak van de Liberty tijdens de vierdaagse Bali workshop in juli 2022. Wie weet…

Camera: Nikon D810

Lens: Nikon 16-35 f4

Licht: Bigblue 10.000 en Nanlite 60 videolampen

31 fotografen werken mee aan het Fotojaaroverzicht 2021. Elke dag van december wordt er een fotograaf toegevoegd.
Wil je het complete overzicht tot nu toe zien?

Meer van Rob Aarsen op DuikeninBeeld 

Content

Wil jij ook je foto’s op DuikeninBeeld laten zien?

Dat kan! Open een album in de fotogalerie en je kunt het hele jaar door in een eigen album je foto’s met andere duikers en niet-duikers delen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief