Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

Met het lood in de schoenen

Wat een foto hè? Met lood in de schoenen legde Sandra Boerlage dit zeepaardje in de Filipijnen vast!  Letterlijk… Ze vertelt zelf het verhaal.

Komt de foto je bekend voor?
Dat kan… dit is één van de 24 foto’s die in onze foto-expo op Duikvaker 2024 hingen.

De laatste dag van onze vakantie in de Filipijnen… we kunnen nog één duikje maken. Om onze uitrusting droog in de koffer te krijgen doen we deze duik met uitrusting van het resort. Dus strak in pak de boot op en na een vaartocht van wel 5 minuten worden we gedropt bij de juiste plek.

Bij het ondergaan merk ik dat ik toch net wat lood te kort kom. Ik krijg een kilootje van Bart. We waren er al een beetje op voorbereid omdat we een andere uitrusting gebruiken. Maar ja, waar stop je dat lood even snel??? In het trimvest zou handig zijn maar de zakken zijn kapot. Tja, waar dan??? Nou dan maar in m’n pak, dan heb ik het in elk geval bij me.

Onder water moeten we zeker 10 minuten pittig tegen de stroming in zwemmen voor we bij het waaierkoraal zijn. Daar wacht onze ‘beloning’… een piepklein pigmeezeepaardje. In deze stroming is het een pittige opgave om een foto te maken, maar het is altijd een poging waard. Terwijl ik ermee bezig ben, voel ik het lood in m’n  pak steeds een stukje verder zakken. Na 5 minuten bij het waaierkoraal hangt het lood inmiddels ter hoogte van mijn knie.

Terugzwemmen is dan ook best een ding… als het lood maar bij mijn knie blijft zitten. Maar nee, het zakt beetje bij beetje en als we vanaf het rif opstijgen, heeft het lood toch echt andere gedachten. Ik heb letterlijk het lood in m’n schoen zitten…

Camera en instellingen

Camera: OMD5 Mark II met Olympus onderwaterhuis
Lens: Macrolens 45 mm
Flitser(s): Sea and Sea YS D3
Instellingen: 1/80 F13 ISO 200
Accessoires: Snooty snoot

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief