Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Fotowedstrijden

René Weterings winnaar ‘abstract’ bij Groene Camera 2022

Viervoudig Nederlands Kampioen onderwaterfotografie René Weterings wint goud in de categorie ‘Abstract’ van de Groene Camera 2022. Zaterdag 21 mei vond de prijsuitreiking plaats in het Museon-Omniversum in Den Haag.

De prijswinnende foto’s van de Groene Camera 2022 werden zaterdag 21 mei 2022 bekend gemaakt in het Museon-Omniversum in Den Haag. De winnende foto in de categorie ‘Abstract’ is gemaakt door viervoudig Nederlands Kampioen onderwaterfotografie René Weterings.

“Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap 2020 fotografeerde ik deze pauwkokerworm midden in de zomer van 2020 gefotografeerd in de Oosterschelde, bij duikplaats de Bergse Diepsluis op de mosselhangcultuur. De pauwkokerwormen lieten hun sierlijke tentakels die duik goed zien. Ik vond een exemplaar met relatief veel kleur die zich tevens niet liet storen door mijn aanwezigheid. Om de kleuren een extra boost te geven, kwam ik onder water tot het idee om het digitale ‘popart’ filter in mijn camera te gebruiken. Het resultaat was deze zeer kleurrijke foto.
Ik vond de foto goed passen in de categorie ‘Abstract’ van de Groene Camera 2022 en besloot deze foto in te sturen en ben erg blij dat ik daarmee de winst behaald heb. In de categorie ‘Geleedpotigen en ongewervelden’ had ik ook een paar foto’s ingestuurd, maar die hebben het niet tot de top 10 gehaald.”

De prijswinnende foto’s kun je nog tot en met eind februari 2023 bekijken in het Museon-Omniversum in Den Haag.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief