Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Fotowedstrijden / Natuur

Nature Photographer of the Year 2020 – stuur nu je foto’s in!

Voor de vijfde keer wordt de prestigieuze fotowedstrijd ‘Nature Photographer of the Year’ georganiseerd – voor alle natuurfotografen. Dus onderwaterfotografen, stuur nu je foto’s in!

Wordt in 2020 een onderwaterfotograaf die wordt uitgeroepen tot ‘Nature Photographer of the Year’?

De “Nature Photographer of the Year” contest 2020 is open voor natuurfotografen wereldwijd, zowel amateurs als professionals, jong en oud. Er zijn diverse categorieën, waaronder de categorie Onderwater.  De competitie voor de categorie jonge fotografen staat open voor jongeren die op 10 mei 2020 nog geen 18 jaar zijn. De ingezonden beelden mogen over de gehele wereld gemaakt zijn.

Laat jij zien hoe mooi de natuur onder water is!?!

Alexey Zozulya - Eerste plaats Onderwater NPTOY2019
Dominico Tripodi - Tweede plaats Onderwater NPTOY2019
Wade Hughes - Finalist Onderwater NPTOY2019
Barathieu Mayotte - Finalist Onderwater NPTOY2019

Algemene deelnamevoorwaarden
Alle beelden dienen in de vrije natuur gemaakt te zijn. Alle beelden getuigen van respect voor het onderwerp en de omgeving. Beelden die tot stand gekomen zijn door verstoring of aantasting van de omgeving, zijn niet toegestaan.

Marcio Cabral – Tweede plaats Zoogdieren NPTOY2019

Categorieën
De “Nature Photographer of the Year” contest 2020 bestaat uit dertien categorieën – natuurlijk kun je als onderwaterfotograaf ook in andere categorieën dan alleen

C1       Vogels
C2       Zoogdieren
C3       Andere dieren
C4       Planten en Paddenstoelen
C5       Landschappen
C6       Onderwater
C7       Nature art
C8       Mens en Natuur
C9       Zwart & Wit
C10     Dierenportretten
C11      Dieren van de Lage Landen
C12     Jeugd 10-17 jaar
C13     Fred Hazelhoff Award (portfolio)

De Fred Hazelhoff Award is voor fotografen die een samenhangend portfolio van 8 -12 beelden kunnen leveren.

Prijzen
Per categorie zal de jury een categoriewinnaar, een runner-up en 3 highly commendeds aanduiden. De categoriewinnaars winnen een geldbedrag van 500 euro. De runner-ups winnen product prijzen ter waarde van 250 euro. De highly commended is vooral een eer die de fotograaf te beurt valt en een aanmoediging. De winnaar van de jeugdcategorie krijgt een productprijs van 250 euro. De runner-up van de jeugdcategorie krijgt een product prijs van 125 euro.

Uit de 10 categoriewinnaars van categorie 1 – 10 zal de jury een overall winnaar kiezen die zich “Nature Photographer of the Year 2020” (NPOTY) mag noemen. Bovenop de gewonnen categorieprijs mag de overall winnaar de hoofdprijs met een waarde van 2500 euro cash in ontvangst nemen. Hiermee heeft de overall winnaar een geldbedrag van 3.000 euro gewonnen!

Paul Colley – Finalist Onderwater NPTOY2019

Elke winnende foto zal in op de expositie hangen van Nature Talks Photo Festival! Daarnaast krijgt de winnaar zijn beeld, op een prachtige fotoprint van Xpozer (sponsor wedstrijd) van 80 x 120 cm, na de expositie thuis gestuurd. Verder komt er een rondreizende expositie “Nature Photographer of the Year” die musea, bedrijven en openbare ruimtes gaat aandoen.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens het Nature Talks Photo Festival 2020 op zaterdag 14 november 2020.

Inzending
De inzendtermijn eindigt op 10 mei 2020 om 23:59 uur.

Kijk voor alle informatie over de wedstrijd, voorwaarden en inzenden op de website van Nature Photographer of the Year, die wordt georganiseerd door Nature Talks, het festival voor natuurfotografen op 14 en 15 november.

2 reacties

  1. Die foto met die eend! Ik snap niet hoe hij dat voor elkaar gekregen heeft. Dat moet haast wel een rebreather zijn. Ik heb al uren besteed aan proberen een eend van onderaf te fotograferen, maar iedere keer als ik er bijna bent, gaan ze er vandoor.

    REAGEREN
  2. M’n gevoel zegt dat deze foto een dubbelopname is. (dus twee verschillende foto’s in elkaar vermengd) Het moet ook wel super toevallig zijn dat een eend en een forel tegelijkertijd voor je lens komen.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief