Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Fotowedstrijden

UPY2022 – De beste onderwaterfoto’s van de wereld

Rafael Fernandez Caballero is uitgeroepen tot Underwater Photographer of the Year 2022. De jury van de internationaal hoog aangeschreven wedstrijd voor onderwaterfotografen roemde zijn foto van de vijf walvishaaien. En er zijn nog veel meer winnaars én mooie foto’s!

De winnende foto (boven) van de Spaanse onderwaterfotograaf Rafael Fernandez Caballero’, ‘Giants of the Night, toont vijf walvishaaien die zich ’s avonds in het licht van de boot tegoed doen aan plankton. “Op zich is één walvishaai bij de boot al bijzonder,” aldus de fotograaf, “maar die avond kwamen er steeds meer. In totaal kwamen 11 walvishaaien op het licht en het plankton af. Uniek!”

De winnende foto van oorsprong Britse wedstrijd (al sinds 1965 een begrip) werd gekozen uit maar liefst 4200 onderwaterfoto’s die door fotografen uit 71 landen werden ingezonden voor deze jaarlijkse wedstrijd. “Ondanks alle reisbeperkingen waar de fotografen mee te maken hadden, viert ook dit jaar creativiteit hoogtij,” vertelt jurylid Alex Mustard.

Er waren 13 categorieën, waaronder enkele uitsluitend voor foto’s die in Brits water zijn genomen, en ook een categorie ‘Marine Conservation’ van Save Our Sea Foundation.  De jury bestond ook dit jaar uit Peter Rowlands, Tobias Friedrich en Alex Mustard.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief