Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Fotowedstrijden / Nieuws

Schrijf je in voor leukste shoot-outwedstrijd van Nederland!

De leukste shoot-outwedstrijd van Nederland komt er weer aan! Fotografeer of film je? Doe mee en schrijf je nu in!

 

Foto: Brenda de Vries

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) organiseert het jaarlijkse Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie en –videografie. Met meer dan 100 deelnemers is het de grootste onderwatershootout-wedstrijd van Nederland en België. En iedere onderwaterfotograaf en -filmer kan meedoen!

Wanneer

De wedstrijd wordt in twee periodes gehouden: één week in juni (15 t/m 22 juni) én één week in september (7 t/m 14 september). Op zaterdag 28 november is de prijsuitreiking.

Categorieën

Je kunt als fotograaf meedoen in verschillende categorieën:

  • het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Starters voor minder ervaren of beginnende fotografen en filmers
  • het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Masters voor ervaren fotografen en filmers
  • de Zoetwaterwedstrijd voor beginnende en ervaren fotografen
  • de No Limits wedstrijd voor beginnende en ervaren fotografen
  • de Teamwedstrijd voor fotografen die nog niet zelfstandig aan een wedstrijd willen deelnemen en eerst onder begeleiding van een coach ervaring willen opdoen.

De wedstrijden vinden plaats in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer, het Veerse Meer en het Haringvliet. Voor de Zoetwaterwedstrijd mag er in duikplassen in heel Nederland gedoken worden. Bij het ONK Starters Onderwaterfotografie zijn er twee categorieën: Beste Foto en Thema Foto. Bij het ONK Masters Onderwaterfotografie vijf: Thema Foto, Macro, Groothoek, Groothoek met model en Visportret.

De winnaar van het Nederlands Kampioenschap (Masters) mag in het jaar daarop meedoen aan het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie.

Als onderwaterfilmer kun je meedoen in de categorie Starters of Masters. De Nederlands Kampioen mag deelnemen aan het WK Onderwatervideografie in 2021.

De inschrijving start op zondag 1 maart 2020.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief