Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Het verhaal achter de foto

De aanhouder wint – Het verhaal achter de foto

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar het verhaal kan de foto zeker versterken. Patrick Kranenbroek vertelt het verhaal achter zijn ‘De aanhouder wint’ – de foto die op Duikvaker 2022 in de DuikeninBeeld Foto-expo hing.

Eindelijk… in maart 2022 maak ik de duiktrip naar Egypte die eigenlijk in maart 2020 al zou plaatsvinden, maar niet doorging omdat twee dagen vóór vertrek de wereld op slot ging.

Ik duik op Fanadir North,  een mooi koraalrif voor de kust van Hurghada als mijn oog op een anemoon met twee redelijk grote anemoonvissen valt. “Die moet ik hebben,” denk ik! Maar anemoonvissen zijn heel territoriaal – ze zwemmen naar mijn bril, botsen tegen mijn camera en weigeren naar hun anemoon te gaan. “Wachten, geduld hebben, niet opgeven,” gaat er door mij heen.

Als de vissen dan eindelijk in de anemoon zitten, zwemt de ene naar links en de andere naar rechts. En dan komt de ene er weer uit, terwijl de andere de anemoon in duikt. Precies zoals ik het niet in gedachten heb.  “Klotevissen.”  Tot dat ene moment dat de twee naast elkaar zitten.

Klik! Zo wil ik het.

Camera en instellingen

Camera: Olympus OMD E-M5 mark II
Flitser(s): Inon D200 flitser
Instellingen: ISO 200,  1/125,  F8,0
Accessoires: Nauticam onderwaterhuis

Het verhaal achter de foto

Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan een verhaal het beeld ook versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!

Heb jij ook zo’n foto met of zonder een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie. Nog geen eigen album? Registreer je, upload een foto en je hebt een persoonlijk album.

Jouw foto op Chromaluxe?

Deze foto werd in de DuikeninBeeld Foto-expo op Duikvaker 2022 geëxposeerd – een fotoschilderij dat door Arca Printers & Supplies prachtig werd afgedrukt op Chromaluxe. Heb jij ook foto’s (onder of boven water) die je hoogwaardig wilt laten afdrukken, kijk dan eens naar Chromaluxe!  

Nog veel meer verhalen achter de foto…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief