Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto-en filmnieuws: Isotta flitser, Sony compact camera en YS-adapters

Nieuws van het foto- en filmfront! Isotta introduceert een compleet nieuwe flitser, Sony komt met de zevende versie van de populaire RX100 camera en innovatie op het gebied van de YS adapters.

Isotta RED64 i-TTL flitser

Na jaren komt de Italiaanse fabrikant Isotta weer met een eigen flitser op de markt. En wat voor één! De specificaties zien er veelbelovend uit. Een aluminium behuizing, uiteraard in de bekende rode kleur. Je kan gebruikmaken van zowel optische als elektrische aansturing. De flitser is voorzien van een ronde flitsbuis die niet alleen een brede hoek van 100 graden kan halen, maar ook een fikse lichtopbrengst schijnt te hebben. Het batterijcompartiment is waterdicht en gescheiden van de elektronica. De ingebouwde pilotlamp kan zowel rood als wit licht produceren. O-ringen zijn dubbel uitgevoerd en door die degelijke uitvoering kan je de flitser meenemen tot een diepte van 100 meter. Veelbelovend dus.

Nieuwe YS-adapters

Zelfs op het gebied van de vertrouwde YS-adapter zijn er nieuwe ontwikkelingen gaande. Inon heeft de ‘Quick Holder’ aangekondigd. Een YS-adapter met een snelkoppeling  die is ontworpen om tijdens de duik snel en gemakkelijk flitsers, videolampen en actiecamera’s te monteren en verwijderen. Daarnaast heeft INON de ‘Rotable YS Extension Bar’ aangekondigd. Die laatste is een YS-adapter met een 360-graden draaibare kop waarop je de verschillende accessoires kan bevestigen. Resultaat is een zeer flexibele bevestigingsmogelijkheid voor bijvoorbeeld je focus- of videolamp.

Sony RX100 VII compact camera

Dit is ondertussen alweer de zevende versie van de populaire RX100 compact camera. Qua uiterlijk oogt de camera gelijk aan zijn voorgangers. De verschillen zitten in de camera. De 20 megapixel beeldsensor is vernieuwd. Sony claimt dat deze nieuwe RX100 hiermee een autofocus heeft met een snelheid die je nooit eerder in een compact camera hebt gezien. Maar de camera is volgens de specificaties ook in staat om de ogen van mensen en dieren te volgen middels technologie die op kunstmatige intelligentie is gebaseerd.  Ook op filmgebied claimt Sony de camera verder verbeterd te hebben tot een professioneel niveau. Belangrijke vraag voor veel van de huidige gebruikers van een RX100-model zal zijn of de nieuwe camera in de bestaande behuizingen gaat passen. De toekomst zal het leren!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief