Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Fotowedstrijden

Underwater Photographer of the Year 2020

Grec Lecoeur is Underwater Photographer of the Year 2020. De jury van de internationaal hoog aangeschreven wedstrijd voor onderwaterfotografen roemde zijn foto van de krabetende robben rond een ijsberg. En er zijn nog veel meer winnaars, waaronder twee Belgische fotografen!

Foto: Greg Lecoeur – de Underwater Photographer of the Year 2020

De winnende foto werd gekozen uit maar liefst 5500 onderwaterfoto’s die door fotografen uit 70 landen werden ingezonden voor deze jaarlijkse wedstrijd – al sinds 1965 een begrip. Er waren 13 categorieën, waaronder enkele uitsluitend voor foto’s die in Brits water zijn genomen, en ook een categorie ‘Marine Conservation’.  De jury bestond ook dit jaar uit Peter Rowlands, Martin Edge en Alex Mustard.

De titel Marine Conservation Underwater Photographer of the Year 2020 gaat naar de Italiaanse fotograaf Pasquale Vassalo die de laatste ogenblokken in het leven van een tonijn vastlegde terwijl de vis aan boord van een vissersboot werd gebracht.

Foto: Pasquale Vassalo, winnaar van de categorie Marine Conservation van UPY2020

Ook aanstormende fotografen worden beloond! Anita Kainrath uit Oostenrijk werd uitgeroepen tot Up & Coming Underwater Photographer of the Year 2020. 

Foto: Anita Kainrath, winnaar van de categorie Up & Coming van UPY2020

Belgisch succes
De Belgische onderwaterfotografen doen het goed in deze competitie. Twee fotografen vallen in de prijzen: Luc Rooman wordt tweede in de categorie Portrait en Ines Goovaerts behaalt een derde plaats in de categorie Up & Coming. Gefeliciteerd!

1 reactie

  1. Daar zitten hele mooie opnames tussen!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief