Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – SEAC Unica

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het SEAC Unica masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

De snorkel van het Seac Unica snorkelmasker is makkelijk te monteren, veel makkelijker dan bij broertje Libera. Voor het demonteren moet je een handigheidje toepassen, anders lukt het niet.

De Unica 2019 is echt een verbetering ten opzichte van het oude Unica model dat we in 2018 hebben getest. Dit snorkelmasker heeft een mooie ademroute. De ingeademde lucht komt via de snorkel binnen en gaat dan naar het oogdeel. Je zuigt vervolgens de lucht door de ventielen in het orinasaalkapje naar je mond. De uitgeademde lucht gaat via de rand van het masker naar het rooster aan de bovenzijde.

Het gezichtsveld van de Unica is groot, de elastische banden zijn soepel, het siliconen deel dat aansluit op het gezicht, is ietwat stug maar desondanks zit het geheel comfortabel.

Het gezichtsveld bij het zwemmen is goed en het masker sluit goed af. Er is geen sprake van lekkage en het ademgemak is groot. Alleen hoor je bij uitademing het geluid van de uitgeademde bellen – de lucht gaat in tegenstelling tot bij veel andere maskers aan de bovenzijde uit het masker, waarbij het geluid maakt.

Als geheel een prettige goed functionerend masker, maar wel één waarbij het geluid bij uitademen storend kan zijn voor de gebruiker.

GoPro-houder: Optioneel
Glazen op sterkte: Optioneel
Communicatie: Optioneel
Reserveonderdelen: Nee
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: XS, S/M, M/L en L/XL

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief