Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Atlantis 3.0 Stealth

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Atlantis 3.0 Stealth masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Dit snorkelvolgelaatsmasker valt op! Door de matte finish heeft het een stoere look.

De snorkel laat zich makkelijk monteren. Hij sluit niet af op een enkele o-ring, maar op een breed rubberbandje met ribbels – dit is minder kwetsbaar en blijft goed op zijn plaats zitten bij het monteren van de snorkel.

Bij het opzetten kunnen de banden makkelijk worden aangetrokken. Het masker sluit goed af. De siliconen rand die op het gezicht aansluit, is niet de zachtste, maar zit goed en comfortabel. Door het zwart van het silicone is de lichtinval via de rand minder. Het gezichtsveld is boven water mede door het bolle venster opvallend groot.

Bij een enkeling beslaat het masker, bij de anderen niet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van afsluiting van het orinasaalkapje – dit is afhankelijk van de vorm van het  gezicht. Zeker passen voordat je tot aankoop overgaat!

Het bolle venster wordt in het water minder gewaardeerd. Door de vorm van het glas loopt ons beeld rond, lijkt de bodem dichterbij en is het moeilijk om een scherp beeld te krijgen. Net alsof je door een bril met glazen op de verkeerde sterkte kijkt. Je ogen hebben het zwaar.

De stoere look en het enorm grote gezichtsveld scoren hoog. Maar het zicht onder water weegt zwaarder – geen aanrader.

GoPro-houder Ja
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Ventiel en o-ring, waterdichte zak voor telefoon
Verpakking: Kunststof box
Gebruiksaanwijzing: Ja, maar volgens ons voor ander masker
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief