Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019: Freebreath

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Freebreath masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Er is heel veel kracht nodig voor de montage van de snorkel. Door de kracht die we moeten zetten, vervormt de o-ring waarop de snorkel af moet sluiten. We gebruiken het tubetje o-ringvet van de fotograaf om de o-ring in te vetten. Met veel moeite lukt het om het masker zoals bedoeld in elkaar te zetten. Niet iets waar je op zit te wachten als je op een warm strand snel het water in wilt om te snorkelen.

Het bandenstel is goed. Het masker zit redelijk comfortabel boven water en we vinden het zicht redelijk goed. Het masker beslaat alleen waar dat mag – binnen het orinasaalkapje.

In het water beslaat het masker echter wel buiten het orinasaalkapje. Ook het waterloosventiel functioneert niet meer dan redelijk. Nog vervelender is dat het masker tijdens het snorkelen bij meerdere testers aan de rechterkant blijft lekken. Bij ons is dit masker verre van favoriet.

Overigens, dit masker wordt onder meerdere merknamen verkocht, zo merkten we.

GoPro-houder: Optioneel
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Nettasje
Gebruiksaanwijzing: Ja, duidelijk
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief