Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Rucanor

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Rucanor masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Ai! Op de verpakking van het Rucanor masker staat met grote letters ‘Diving Full Face Mask’. Fout! Met dit soort maskers kun je niet duiken, al wordt de verwachting nu wel gewekt. Gelukkig staat in de handleiding wel duidelijk dat het masker alleen voor snorkelen bedoeld is, maar als je die leest, heb je het masker waarschijnlijk al gekocht…

We krijgen de snorkel moeilijk aan het masker vast – er is geen klik en geen borging. Uiteindelijk lukt het.
In ons testmasker zit een membraan los… Na het opzetten doet het masker zeer bij de randen, maar als het eenmaal zit, zit het goed en ademt het prettig. Wel beslaat het venster licht.

In het water ondervinden we met dit masker een groot probleem: het loopt voortdurend vol! Wij konden niet zien of het aan het membraan van het uitblaasventiel of aan iets anders lag, maar er was niet mee te snorkelen. Dit snorkelmasker van Rucanor is in onze ogen geen aanrader.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja, Engelstalig
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief