Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Atlantis Triton

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Atlantis Triton masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Duidelijker kan haast niet: dit masker is bedoeld voor snorkelen aan de oppervlakte – de handleiding laat er geen twijfel over bestaan.

Het monteren van de snorkel kost kracht maar dan zit hij ook goed vast. Meteen rijst bij ons de vraag of we hem dan wel weer los krijgen – dat lukt zonder al te veel moeite! Opvallend is dat de snorkel niet afsluit op een echte o-ring maar op een rubberbandje, wellicht hebben we daarom meer kracht nodig.
Wat ook opvalt, is de dubbele afsluiter in de snorkel. Zonder het hele masker te demonteren lijkt het dat er twee kanalen zijn, één voor de aanvoer van verse lucht en één voor de afvoer van uitgeademde lucht.
Het aantrekken van de banden -die van goede kwaliteit zijn- kan soepeler, maar daarna zit het masker goed.

Het gezichtsveld is goed – wel hebben we de bovenrand van het masker (met een soort uitstulping) steeds in beeld, wat enigszins storend is. Het venster beslaat licht.
Het masker zit en ademt comfortabel en scoort zeker voldoende.

GoPro-houder: Standaard
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Standaard
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja, Nederlandstalig
Maat: S/M en L/XL

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief