Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Bonair180

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Bonair180 masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Het Bonair180 snorkelmasker valt op door de vorm van het glas – het is niet recht, maar iets gebogen. Maar dan ook weer niet zo gebogen als andere door ons geteste maskers met een bol glas. Boven water geeft dit een groot gezichtsveld.

 

Bij het opzetten van het masker blijkt het harde deel smaller te zijn dan bij andere maskers – we moeten onze wangen er als het ware tussendoor frommelen. Bovendien zijn de banden eigenlijk niet aan te trekken met het masker op – er komt geen beweging in. Het masker moet worden afgezet en dan is er flink wat kracht nodig om de elastische banden te verstellen.

De meegeleverde gebruiksaanwijzing helpt ook niet – er staat een foto van een ander model masker in. We vragen ons af of het wel de juiste gebruiksaanwijzing is, omdat ook nergens wordt gerept hoe het meegeleverde reserveventiel gemonteerd moet worden. We zien geen mogelijkheden om deze te vervangen, mocht dat nodig zijn. De reserve-o-ring voor de snorkel is wel handig. Ook wordt er een waterdichte hoes voor een mobiele telefoon meegeleverd. We konden echter geen vrijwilliger vinden om met zijn eigen telefoon de kwaliteit hiervan te testen.

Het luchtkanaal voor de in te ademen lucht loopt via de siliconen seal en ademen gaat licht. Bepalend voor de binnenkomende lucht is de afdichting van de seal. Als de seal op een bepaalde plek minder strak zit, voel je daar de lucht het masker in komen. Pasvorm is dus heel belangrijk.

De vertekening onder water is veel minder dan bij andere snorkelmaskers met een bol glas. Onze testers zijn ervaren duikers en snorkelaars, maar hebben het idee dat de vertekening van het bolle glas bij de Bonair180 mensen met minder ervaring en vergelijkingsmateriaal misschien niet eens op zou vallen. Een redelijk vernieuwend ontwerp qua venster dus. Gelukkig beslaat het venster niet en blijft het gezichtsveld groot.

Samengevat is de Bonair180 geen echt slecht masker, maar comfortabel en goed is het ook niet. De iets bolle lens zorgt voor een lichte vertekening van het zicht onder water en het masker is niet comfortabel bij het opzetten. Afstellen van de banden is erg lastig. Kort gezegd, het kan beter.

GoPro-houder: Optioneel
Glazen op sterkte: Optioneel
Communicatie: Optioneel
Reserveonderdelen: Nee
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: XS, S/M, M/L en L/XL

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief