Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Mares Sea Vu Dry

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Sea Vu Dry masker van Mares (verwacht in het najaar van 2019).

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Het snorkelmasker van Mares valt op: de snorkel is breder dan op alle andere maskers en nog steeds makkelijk te bevestigen. Ook oogt dit masker minder massief dan sommige andere snorkelmaskers – dat heeft te maken met de plaats van het waterloosventiel en het ontbreken van een gekleurd kinstuk.

De siliconen maskerrand is erg soepel en voelt goed aan. De banden zijn echter ook van silicone en deze moeten op maat gesteld worden voordat het masker opgezet wordt. De banden kunnen niet aangetrokken worden als je het masker al op hebt. Het lijkt erop dat de gespen die aan het masker vastzitten, in een verkeerde hoek staan, waardoor het onmogelijk is om de banden met het masker op aan te trekken.

Als we het snorkelmasker op hebben, valt het ademgemak op. Ook is de werking van de gescheiden kanalen voor in- en uitgeademde lucht goed zichtbaar. Het deel onder het orinasaalkapje beslaat en het deel erboven bij de ogen niet – zoals het hoort. Het technische deel van de gescheiden ademwegen is duidelijk in orde.

Het zachte silicone van het masker zit lekker en sluit goed af, maar de testers voelen op hun voorhoofd een bevestigingsnokje drukken. In het water beslaat het masker niet en is de stand van de gespen minder storend dan boven water.

Het gezichtsveld heeft anders dan andere maskers een ovale vorm – storend is het niet, maar het gezichtsveld wordt er niet groter door, dat is een beetje gemiddeld.

Het Sea Vu Dry snorkelmasker werkt goed en scoort goed wat betreft ademgemak. Als het masker goed past, beslaat het niet en sluit het silicone goed aan op het gezicht. Maar het verstellen van de banden is een tijdrovend karweitje – als het eenmaal zit, zit het ook goed. Het is in die zin dus handiger om dit masker niet uit te lenen en alleen zelf te gebruiken, dan hoef je de banden maar één keer af te stellen.

GoPro-houder Nee
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Nee
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief