Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – SEAC Libera

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Libera masker van SEAC.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Het monteren van de snorkel gaat bij de ene Libera makkelijk, bij een andere een stuk lastiger. Het lijkt bijna of er sprake is van een maatverschil. Demonteren gaat wel eenvoudig.

In de drytop van de snorkel zit een balletje in plaats van een soort pijltje met een zuignap om het water buiten te houden zoals bij veel andere masker. Wat dit masker ook anders maakt, is dat de uitgeademde lucht het masker aan de bovenkant verlaat.

Het opzetten van het masker gaat makkelijk, maar afstellen is een ander verhaal. Het neusdeel is wat breed en sluit dan ook moeilijk aan op het gezicht. Pas na veel verstellen zit het masker goed. Het kost tijd en haren (!) want de siliconen banden en lange haren gaan niet goed samen.
De banden kunnen aan de onderzijde van het masker met een clip losgemaakt worden. Dit maakt opzetten en afzetten makkelijker – goed bedacht. De clips ogen echter wel fragiel.

Het gezichtsveld bij het zwemmen is goed, net als de afdichting. Het masker beslaat niet, dus ook de afdichting van het orinasaalkapje is goed.

Het ademcomfort is goed, maar bij één snorkelsessie tijdens de test sloot het balletje de snorkel af toen dat niet moest. Het gevolg was dat het masker vacuümtrok toen er ingeademd werd. Toen het balletje weer losschoot, kwam er eerst water binnen in plaats van lucht, ook geen prettige ervaring.

De roosters aan de bovenzijde van de Libera.

Uitademen gaat wel erg goed met dit masker, je bent dus zo je gebruikte lucht kwijt Alleen maken de bellen veel lawaai aan de bovenkant van het masker, wat weer de vissen verjaagt die je nou net met dit masker wil zien. Bij rustig in- en uitademen is het een stuk minder, maar echt geweldig is het niet.

GoPro-houder Ja
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Ja
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M en L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief