Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Aquatics

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Aquatics masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Bij het bevestigen van de snorkel op het Aqautics snorkelmasker is oplettendheid vereist. De o-ring beweegt namelijk makkelijk mee, waardoor deze scheef kan komen te zitten en daardoor niet afdicht. Met geduld en beleid gaat het uiteindelijk goed en zit de snorkel vast. Zo goed zelfs dat demonteren lastig is.

De pasvorm van het masker is goed en het gezichtsveld is groot. Het silicone is iets stugger dan bij sommige andere snorkelmaskers, maar het draagcomfort is goed en de elastische banden zijn makkelijk verstelbaar. Boven water vinden we het masker niet licht ademen en het onderste ventiel vibreert bij de ademhaling.
In het water vinden onze testers het ademcomfort nog steeds niet goed. Ademen kost al kracht als we heel rustig zwemmen. En zodra we iets sneller gaan, gaat ademen ronduit zwaar. Het wordt werken!

Het gelaatseal van dit snorkelmasker dicht goed af en gezichtsveld is ook onder water goed. Het venster beslaat niet. Ook het waterloosventiel werkt goed – het water verlaat het masker snel via het ventiel aan de onderzijde.

De uitlaatventielen voor de gebruikte lucht zitten bij dit snorkelmasker naast de oren, waardoor bij iedere uitademing de luchtbellen vlakbij de oren veel herrie maken.

Gezien de zware ademhaling en de herrie bij het uitademen is het Aquatics voor ons niet direct een aanrader.

GoPro-houder: Nee
Glazen op sterkte: Nee
Oordoppen ja
Reserveonderdelen: Ja, o-ring
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: S/M,  L/XL

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief