Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Snorkelmaskers 2019 – Shallow

Snorkelvolgelaatsmaskers zijn er in alle soorten en maten. Dit vindt het DuikeninBeeld-testteam van het Shallow masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting.

Bij het Shallow snorkelmasker stuiten we al snel op een probleem. De snorkel… we krijgen hem uiteindelijk op het masker, maar makkelijk is echt anders. Net als bij sommige andere snorkelmaskers is er voor de afdichting een bandje in plaats van een o-ring gebruikt. Waar we daar bij andere snorkelmaskers enthousiast over waren, werkt het bandje hier gewoon ronduit tegen bij het plaatsen van de snorkel.

Het ontwerp van het Shallow snorkelmasker is ongebruikelijk. Het luchtkanaal loopt niet langs de zijkanten van het masker, maar door het midden. Hierdoor zie je het kanaal midden in je gezichtsveld en krijg je door het gebogen plastic een vertekend beeld. Simpel gezegd: je gaat er scheel van kijken.
Het luchtkanaal in het midden drukt bovendien vervelend tegen je gezicht. Ons inziens geen sterk ontwerp.

Hoewel we het masker niet comfortabel vinden zitten, is het ademgemak wel goed.

De siliconen banden die het masker op zijn plaats houden, sluiten op een centraal punt op het achterhoofd. Dit voelt niet prettig aan, nog afgezien van het feit dat siliconen banden en lange haren een slechte combinatie zijn.

Als we te water gaan, komen we nog een minpunt van dit snorkelmasker tegen: het waterloosventiel werkt zeer slecht tot niet. Ook hebben we last van beslaan.

Het Shallow snorkelmasker is zeker geen aanrader, is de conclusie van ons testteam.

GoPro-houder Ja
Glazen op sterkte: Nee
Reserveonderdelen: Nee
Verpakking: Tasje
Gebruiksaanwijzing: Ja
Maat: L/XL
Maataanduiding in masker: Ja

De snorkelmaskers zijn getest door een team van duikers, materiaalkenners en niet-duikers. Maar wat onze testers als prettig of minder prettig bestempelen, kan jij natuurlijk anders ervaren.

Ga je een snorkelmasker aanschaffen, pas het eerst en beter nog, probeer het voordat je het koopt. Klik hier voor de punten waar je bij aanschaf zeker op moet letten.

Veel snorkelplezier!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief