Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Materiaal

Innovatief – Snorkelvolgelaatsmasker ombouwen tot persoonlijk beschermingsmiddel

Ocean Reef, fabrikant van de ARIA snorkelvolgelaatsmaskers, heeft een adapter ontwikkeld waarmee de maskers in de strijd tegen het coronavirus kunnen worden omgebouwd tot een persoonlijk beschermingsmiddel.

Het Italiaanse bedrijf Mestel Safety, onderdeel van de OceanReefGroup en ontwikkelaar en producent van volgelaatsmaskers voor duikers en snorkelaars, heeft een adapter ontwikkeld waarmee de Ocean Reef snorkelmaskers kunnen worden voorzien van een P3-filter en andere standaard filters. Zo kan het snorkelmasker worden omgebouwd tot een persoonlijk beschermingsmiddel.

De adapter past in de snorkelaansluiting en kan worden gebruikt met filters met 40 mm draad, ongeacht het merk. Om de uitademinspanning te verkleinen hoef je alleen maar het uitademventiel uit het masker te drukken.

Inmiddels hebben wereldwijd meer dan 1,25 miljoen consumenten een snorkelvolgelaatsmasker van OCEAN REEF. Om de drempel zo laag mogelijk te houden en zo veel mogelijk mensen in staat te stellen hun masker om te bouwen tot een persoonlijk beschermingsmiddel zal de prijs van de adapter laag worden gehouden.

De adapter is geschikt voor gebruik op alle door OCEAN REEF geproduceerde snorkelmaskers, waaronder de OCEAN REEF Aria QR+, Aria Classic, Aria Uno, Aria JR, Original Aria, HEAD SeaVuDry & Sport en TUSA Sport. Bovendien is OCEAN REEF ook in staat om in het kader van dit project de adapter zodanig te modificeren dat deze ook geschikt wordt voor snorkelmaskers van andere merken zoals de Easybreath, Aqualung en vele andere.

Voordelen

Veel huidige beschermingsmaterialen, waar inmiddels een groot tekort aan is, zijn voor eenmalig gebruik. Een groot voordeel van de OCEAN REEF ARIA snorkelmaskers is dat ze eenvoudig kunnen worden gereinigd en gesteriliseerd (ook in kokend water). De maskers dekken bovendien zowel mond als neus en ogen af.

De eerste 3D-geprinte prototypes zijn in de afgelopen drie weken getest. De daadwerkelijke productie gaat van start op 31 maart. In eerste instantie rollen er per dag 1000 adapters van de band af.

OCEAN REEF benadrukt dat het bedrijf de snorkelmaskers – met of zonder adapter – niet wil vergelijken met de standaard persoonlijke beschermingsmiddelen die op de markt zijn. Het bedrijf wil uitsluitend een extra bescherming bieden tegen de besmettelijke druppeltjes in de lucht.

www.oceanreefgroup.com

5 reacties

 1. Avatar

  Toppers!

  REAGEREN
 2. Avatar

  Wat kost zo een masker met snorkel en het andere thuis geleverf

  REAGEREN
 3. Avatar

  Klik op de link onder aan het verhaal of google op Ocean Reef ARIA voor (online) shops in NL en B. Daar vind je de prijzen van de maskers en kun je meer info opvragen.

  REAGEREN
 4. Avatar

  Can you advise the price range for this COVID-19 Personal protection mask and stock availability.
  Location of shipment is Singapore

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief