Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Test snorkelmaskers: Neopine

DuikeninBeeld testte een serie snorkelmaskers. Dit zijn de resultaten van het Neopine masker.

Klik hier voor de gehele test inclusief toelichting en resultaten.

Eerste aanblik en gebruik
De snorkel van de Neopine Black Red XL is makkelijk te monteren, demonteren gaat echter een stuk moeilijker. Het masker is makkelijk op te zetten en af te stellen. De pasvorm is goed en het masker zit erg prettig, ademen door de snorkel gaat makkelijk. Door het geheel ronde masker is het gezichtsveld boven water enorm groot. Over het bovenwaterdeel van de test van dit masker zijn we enthousiast: het ziet er goed uit, zit goed en heeft een groot gezichtsveld. Maar dan…

Bij het snorkelen, de hoekduik en het zwemmen onder water beslaat het masker deels, maar wat echt bizar is, is het effect van de bolling van het masker.  Door de ronde bolling gaat het je letterlijk duizelen en krijg je een soort van ecstasy-effect. Snorkelen kan je een natuurlijk high geven, maar dit is echt te gek voor woorden. Lekkage is er ook nog, maar dat doet eigenlijk niet ter zake want je wil eigenlijk zo snel mogelijk het masker afzetten vanwege de effecten van de bolling. Wij gaan haast denken dat de fabrikant nog nooit zelf met dit masker het water in is geweest, want dit kan echt niet.

Dit masker wordt overigens onder verschillende merknamen verkocht.

Score op belangrijke punten – 1-5, waarbij 1 slecht is en 5 goed

Snorkel (de)montage: 3
Comfort bij op- en afzetten: 5
Comfort met masker op: 4
Ademgemak: 5
Beslaan: Ja
Helder en goed zicht: Nee
Gezichtsveld: Groot en bizar
Waterloosventiel: 3
Extra’s: GoPro houderConclusie
Prachtig masker voor boven water. Onder water kijken met dit masker is af te raden, tenzij je graag een old-school psychedelische ervaring mee wilt maken.

Klik hier voor de volledige test, een toelichting en de resultaten.
Als je op de maskers hieronder klikt, zie je de bevindingen van onze testpersonen per masker.

Wij zijn bij het uitvoeren van de tests zo zorgvuldig mogelijk te werk gegaan – de bevindingen zijn de objectieve mening van de testpersonen. Hoe jij de snorkelmaskers ervaart, kan verschillen.
Dit overzicht is GEEN compleet overzicht. Er kunnen meer snorkelmaskers op de markt zijn. Aan deze test kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

2 reacties

  1. Wat een rare en gekleurde review.
    Zo te lezen heeft u zelf het masker ook niet zo goed geprobeerd, of de avond ervoor iets verkeerds gegeten…
    De maskers verdienen, ook al zijn er wel wat keerzijdes, toch iets meer positiviteit.

    REAGEREN
  2. Bas Meijer, meerdere personen hebben dit masker geprobeerd en hadden hetzelfde gevoel bij de vertekening van dit masker. Het is gewoonweg geen prettig masker. Dat is niet ‘gekleurd’, maar een persoonlijke praktijkervaring met het masker. Kijk even naar de scores op de diverse punten en je ziet dat er echt wel wat positiefs te melden is aan dit masker. Alleen is het belangrijkste punt (het zicht) meteen de slechtst scorende. Ik begrijp dus jouw opmerking niet.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief