Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter / Snorkelreporter

Ad Aleman – Weduwerozen aan het ontbijt

Bij Springersdiep genieten de weduwerozen van een kwallenontbijt. Snorkelreporter Ad Aleman legt hun vreetfestijn vast.

Vrij vroeg in de morgen even na 9 uur, laat ik me in het water zakken aan de buitenkant van de noordelijke strekdam van de Springersdiephaven (Grevelingen). Nog maar net onderwater zie ik een weduweroos die een kwal naar binnen aan het werken is. Ik heb dit wel eens meer gezien, maar nu is het extreem, ik kom meer dan 10 anemonen tegen die aan een kwallenontbijt bezig zijn. Ook kom ik meerdere anemonen tegen waarvan de maag naar buiten komt. Ik weet dat anemonen onverteerde resten uitstoten en misschien begint dit met het naarbuiten brengen vande maag. Er is vast een een bioloog of iemand anders die hier meer over weet.

AdAleman 15092018 anemoon met oorkwal 1-70891

AdAleman 15092018 anemoon met oorkwal 2-70891

AdAleman 15092018 weduweroos-70891

Aan het einde van de tocht nog even bij de prachtig bergroeide steigerpalen bij de loswal gekeken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief